Hlavní obsah

Třinec - Ml. Boleslav 0:3Třinec zaspal úvod a doma s Mladou Boleslaví prohrál

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Klepiš 0 : 1
3. Musil 0 : 2
33. Hyka 0 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Třince v dnešním utkání 38. kola extraligy doma selhali v roli favorita a po rozpačitém výkonu prohráli s Mladou Boleslaví 0:3. Středočeši rozhodli drtivým úvodem a dvěma slepenými góly, které v třetí minutě během devíti vteřin vstřelili Jakub Klepiš a Pavel Musil. Mladá Boleslav v Třinci vyhrála po dvou letech a první nulou v sezoně jí k tomu pomohl Brandon Maxwell.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Petr Vampola (v černém) z Mladé Boleslavi cloní před brankářem Třincem Šimonem Hrubcem.

Článek

Domácí do utkání vstoupili v podstatě s dvougólovým handicapem. Než se stihly na ledě prostřídat všechny formace, hosté po 140 sekundách vedli už 2:0. Extřinecký Klepiš nejprve střelou z pravého křídla procedil Hrubcovi puk na bližší tyč. Přímo po buly ve středovém kruhu hosté založili další akci, na jejímž konci Musil zakončil přečíslení dva na jednoho přesným švihem nad Hrubcovu lapačku.

Favorit se úvodní šok marně pokoušel vypudit z hlavy. Třinec se snažil o tlak, ale v útoku postrádal přesnost i klid. Když se Adamský ve 13. minutě prohnal až před Maxwella, vypálil nad.

Domácí dnes očividně nebyli vůbec ve své kůži a jejich křeč mohl v úvodu druhé části umocnit Musil, ale puk po jeho teči do protipohybu gólmana těsně minul odkrytou část branky. Snahu o nátlakovou hru si Třinec komplikoval vyloučeními, jež ho brzdila v rozjezdu. Boleslav vyčkávala na brejky a její chvíle znovu přišla v 33. minutě: Lenc po rychlé akci poslal z levé strany kotouč vzduchem na Hyku, který ho obratně sklepl za gólmana.

Malátně působící Oceláři na soupeře naposledy udeřili na začátku třetí části. Adamský ale trefil tyčku a náznak tlaku se definitivně rozplynul s nevyužitou přesilovkou pět na tři, v níž za 84 sekund na Maxwella neletěla těžká střela. Kane pak ještě znovu zazvonil na tyčku, ale to už se Třinec znovu propadal do beznaděje.

Lídr extraligy doma po sérii šesti vítězství nebodoval, připsal si třetí prohru z posledních čtyř kol a do kabin ho diváci vyprovodili naštvaným pískotem.

38. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - BK Mladá Boleslav 0:3 (0:2, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Klepiš (Ďurač, Bernad), 3. Musil (Hyka), 33. Hyka (Trončinský, Lenc). Rozhodčí: Kika, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:5. Bez využití. Diváci: 4252.
Třinec: Hrubec - Roth, Linhart, Krajíček, Hrabal, Nosek, M. Doudera - Dravecký, Kreps, Rákos - Irgl, Kane, Adamský - Hrňa, Marosz, J. Petružálek - J. Sýkora, Špirko, Chmielewski. Trenéři: Kýhos a Mucha.
Mladá Boleslav: Maxwell - Stříteský, Voráček, Trončinský, Holub, Bernad, Kučný, Jan Hanzlík - Hyka, Musil, Lenc - Vampola, Klepiš, L. Pabiška - Pospíšil, Urban, Jonák - Ďurač, Jiránek. Trenéři: F. Výborný a Žabka.

Reklama

  1 : 5 Brno - Litvínov 1 : 5 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Brno vs. Litvínov
Brno vs. Litvínov
Brno
Litvínov
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
  Liberec - Sparta dnes 18 : 00
20240319T18 : 00:00+0100
Liberec vs. Sparta
Liberec vs. Sparta
Liberec
Sparta
  Hradec Králové - Pardubice dnes 19 : 00
20240319T19 : 00:00+0100
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice