Hlavní obsah

Zlín obral Kometu o body a ještě se blýskl gesty fair play. Nerozmýšlel jsem se ani chvíli, tvrdí Okál

Brno

Odvezli si z Brna tři důležité body a ještě se blýskli dvěma gesty fair play. Hokejisté Zlína zdolali v pátečním extraligovém duelu Kometu na jejím ledě 4:2 a při závěrečné power play domácích navíc přiznal brankář Kašík teč, kvůli níž se vhazovalo ve zlínském obranném pásmu. Několik minut předtím zase zrušili sudí na pokyn útočníka Zdeňka Okála avizované vyloučení brněnského obránce Ondřeje Němce.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Brna Marek Čiliak, Zdeněk Okál ze Zlína a Jan Štencel z Brna

Článek

„Ondra mě rozhodně nefauloval. Oba jsme malí špunti, jen jsme se trochu srazili hlavami. Ani na chvíli jsem se nerozmýšlel a hned jsem to rozhodčím řekl. Žádné odmítavé reakce od spoluhráčů ani od trenérů jsem se kvůli tomu nedočkal. Spíš naopak," líčil Okál.

Němec prozradil, že Okálovi hned na ledě poděkoval. „Bylo to od něho skvělé gesto. Je vidět, že Zdeněk je nejen velmi dobrý hokejista, ale hlavně člověk. A pro děti je to perfektní příklad, že i na vrcholové úrovni si lze takhle počínat," ocenil protihráče.

Žádné další pozitivum však zkušený bek po třetí porážce Brňanů v řadě na utkání najít nemohl. „Se Zlínem i předtím s Olomoucí jsme si vytvořili dost šancí, avšak bohužel nám to teď vůbec nepadá. Přitom fanoušci stáli za námi a celé utkání nás neúnavně povzbuzovali. O to víc mě další nezdar štve. Už se potřebujeme od jednoho povedeného střetnutí odrazit. Snad se dočkáme v neděli v Hradci," doufal Němec, jehož mužstvo kleslo v extraligové tabulce už na pátou příčku.

Pokorný: Tomu lze jen zatleskat!

Okál si naopak pochvaloval mimořádně důležité vítězství, které Zlíňanům přišlo v boji o předkolo play off nesmírně vhod. „Přestože Kometa teď postrádá opory Erata a Zaťoviče, má pořád extrémně silné mužstvo. Jsem šťastný, že jsme ji přehráli. Věřím, že se nám podaří vmáčknout se mezi desítku nejlepších týmů, ale přesto se raději dívám i pod sebe," tvrdil.

Trenér Zlína Robert Svoboda kvitoval, že forma jeho celku poslední dobou stoupá. „Výjimkou byl nepovedený duel v Karlových Varech. V Brně jsme se ale už zase herně výrazně zvedli a navíc jsme byli i produktivní," liboval si.

Brněnský asistent Kamil Pokorný naopak netajil značné zklamání. „Brzy jsme šli do vedení, ale bohužel jsme náskok nezvýšili. Mrzí mě hlavně druhá třetina, v níž jsme byli sice lepší, ale gól vstřelil soupeř. A další branku jsme inkasovali po nešťastném odrazu," posteskl si. Také Pokorný ocenil Okálův a Kašíkův počin. „Tomu musíme jen zatleskat. Byla to velká gesta," měl jasno.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.