Hlavní obsah

Zlín - Litvínov 3:1Litvínov nevyhrál ve Zlíně už sedm let

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Popelka 1 : 0
40. Lukeš 1 : 1
54. Holík 2 : 1
59. Šťastný 3 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Zlína zvítězili ve 41. kole Tipsport extraligy nad Litvínovem 3:1 a po čtvrté výhře z posledních pěti utkání se posunuli na deváté místo před Plzeň. V 54. minutě vstřelil vítěznou branku Petr Holík a 75 vteřin před koncem dovršil výsledek David Šťastný. Litvínov čeká na výhru ve Zlíně na den přesně už sedm let.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Tomáš Frolo z Litvínova pálí na zlínského brankáře Libora Kašíka.

Článek

Úvod utkání byl opatrný a nebezpečnější byla jen rána Bukartse do boční síťky. Následně v útočné třetině fauloval zlínský kapitán Veselý, Verva si však větší tlak nevytvořila. Zajímavější byla až druhá přesilovka Litvínova, které předcházela velká šance Gerháta, tomu ale Říčka v dorážce do prázdné branky zabránil faulem. Početní výhodu sehráli Severočeši dobře, Pavlík i jeho spoluhráči ale ztroskotali na Kašíkovi.

Do prostředního dějství vstupovali domácí po Pilařově faulu v početní výhodě, ale nevyužili toho. I nadále ale pokračovali v dobré hře a dočkali se prvního gólu. Šťastný ještě v šanci neuspěl, ale za pár sekund se už prosadil Popelka, jehož pokus poslal do vlastní sítě bruslí Trávníček.

Berani se dostávali do šancí i nadále. V největší ale Chytil zblízka Januse nepřekonal. Na druhé straně zase pálil Kubát, ovšem pouze do brankové konstrukce. Před pauzou mohli Moravané zvýšit na 2:0 při skoro dvouminutové přesilovce pět na tři, nedokázali si však vytvořit žádný tlak. Potom udeřil naopak Litvínov. Tři sekundy před koncem druhé části využil srážku Marušáka s Kašíkem Lukeš a vyrovnal na 1:1.

Holík odmítl prodloužení

Na začátku třetí části chyboval Kotvan na útočné modré čáře, ale situaci zachránil odpálením puku mimo mantinely Kašík, jenž ale vyfasoval dvě minuty za zdržování hry. Litvínov však nedokázal v přesilovce zahrozit. O pár minut později při hře čtyř proti čtyřem poslal domácí do vedení tečí Holík.

Tři body pro Berany mohl v úniku pojistit Popelka, ale neuspěl. Ovšem v 59. minutě dostal stejnou možnost Šťastný a ten už se nemýlil. Verva zkusila ještě jít kupředu, všechno ale skončilo brejkem Zlína a faulem hostí.

41. kolo hokejové Tipsport extraligy:
PSG Zlín - HC Verva Litvínov 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 25. Popelka (Řezníček), 54. P. Holík (Řezníček, Říčka), 59. D. Štastný - 40. Lukeš (V. Hübl, Gerhát). Rozhodčí: Baluška, Müllner (oba SR) - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:6. Bez využití. Diváci: 3944.
Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Matějíček, Blaťák, Řezníček, Žižka - D. Šťastný, P. Holík, Říčka - Bukarts, Popelka, Kubiš - Okál, Chytil, O. Veselý - J. Ondráček, Honejsek, Ostřížek. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík, R. Hrazdira.
Litvínov: Janus - Gula, Kubát, K. Pilař, Z. Sklenička, F. Pavlík, Frolo - Gerhát, V. Hübl, Lukeš - M. Hanzl, R. Hanzl, J. Černý - M. Hořava, K. Reichel, Trávníček - Dufek, Válek, Jurčík. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.

Reklama

Související témata: