Hlavní obsah

Slováci ze čtvrté lajny skolili Dynamo. Střílené přihrávky vyšly, radoval se Kudrna

Praha

Hokejisté Sparty znovu prokázali, že se jim v extralize na Pardubice daří. Dynamo porazili v neděli už podeváté v řadě. Na těsné výhře 3:2 se výrazně podílela čtvrtá formace Pražanů. Dvakrát skóroval Lukáš Cingel a pokaždé mu přitom asistoval Andrej Kudrna.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Andrej Kudrna (vlevo) a pardubický útočník Tomáš Klimenta v zápase 41. kola Tipsport extraligy.

Článek

"Vyšli nám dvě střílené přihrávky před bránu, ze kterých padly dva góly. Snažíme se hrát jednoduše, tlačit se do brány a jsme rádi, že nám to tam spadlo," radoval se po utkání Kudrna.

Svěřenci trenéra Jiřího Kalouse měli výborný vstup do zápasu. Více než polovinu duelu soupeře přehrávali a vytvořili si tříbrankový náskok. Potíže pro domácí nastaly po dvojnásobném vyloučení, které potrestal Tomáš Rolinek. Pardubice rázem ožily. "Není to nic příjemného bránit přesilovku pět na tři, potom ještě skoro pět minut pět na čtyři. Dostali jsme sice gól, ale nakonec jsme to zvládli," těšilo slovenského forvarda.

Východočeši ve třetí třetině zadělali na drama. Hubáček ve 42. minutě přesnou střelou mezi betony snížil na 2:3. Mistr světa z roku 2010 mohl o chvíli později dokonce vyrovnat, jeho ránu však vytěsnil gólman Pöpperle. "Pardubice se začaly více tlačit do brány, museli jsme hrát výborně dozadu, což se nám nakonec podařilo," připomněl Kudrna.

Pro sparťany jsou Pardubice oblíbeným sokem, vždyť před vlastním publikem s nimi naposledy prohráli před téměř třemi lety. Navzdory úspěšné bilanci očekávali těžký zápas. "Pardubice se velmi zvedly, mají nového trenéra, což je pro tým impulz. Každý se chce pod novým koučem ukázat. Vyhráli jsme sice jen o gól, ale za tři body," liboval si Kudrna.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Kladno - Vsetín 4 : 1 dohráno
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  6 : 3 Pardubice - Třinec 6 : 3 dohráno
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín