Hlavní obsah

Je to začarovaný kruh, lituje brankář Honzík karlovarské ztráty

Liberec/Karlovy Vary

Jen na krátký čas opustili hokejisté Karlových Varů poslední místo v tabulce extraligy. Momentálně ji znovu uzavírají, přičemž od vedoucího Liberce je dělí propastný rozdíl padesáti bodů. Přesto právě na ledě lídra odvedli srdnatý výkon, ale na kýžený úspěšný výsledek nedosáhli. „Je to začarovaný kruh,“ říká karlovarský brankář David Honzík k aktuální situaci mužstva.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Karlových Varů David Honzík.

Článek

Jak se s mírným odstupem ohlížíte za zápasem v Liberci?

Těžko se to hodnotí. Chtěli jsme přivézt nějaký bod a udělali jsme pro to maximum. Do padesáté minuty jsme odvedli neskutečnou práci. Pak jsme domácí pustili do tlaku a soupeř skóre otočil. Nastartoval je asi jejich první gól, kterým snížili na 1:2. A pak vyhráli 3:2.

Poměrně snadno jste ale předtím šli do vedení na 2:0.

Tak jednoduché to nebylo. Dlouho jsme se přetahovali a dali jsme dva góly. Konečně jsme zužitkovali tečované střely, zaclonili jsme domácímu gólmanovi a zápas jsme měli dobře rozehraný. Dopadlo to však bez efektu.

Co udělá s psychikou nepovedený závěr zápasu, když vám jde o každý bod?

Možná to řeknu hloupě, ale na takové koncovky jsme už zvyklí (trpký úsměv). Podobných utkání s favoritem bylo víc. Hráli jsme dobře, drželi nerozhodný stav, nebo dokonce vedli a nic. S Chomutovem jsme třicet vteřin před koncem třetí třetiny vstřelili gól na 4:3, soupeř deset vteřin před koncem vyrovnal a bylo po naději na tříbodový zisk.

Jak se k tomu stavíte?

Je to začarovaný kruh. Pracujeme na tom, abychom se z toho mohli vymotat a závěr sezóny zvládli. Chceme urvat co nejvíce bodů ve finiši základní části. Záleží na každém výsledku a potřebujeme se dostat do herní formy už směrem k bojům ve skupině play out.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články