Hlavní obsah

Hradec Králové - Vítkovice 0:2Bartošák opět neinkasoval a vychytal Vítkovicím výhru v Hradci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
32. Hrbas 0 : 1
43. Tybor 0 : 2
Záznam online reportáže

Hradec Králové

Hokejisté Vítkovic zvítězili v nedělním 43. kole extraligy na ledě Hradce Králové 2:0 a vyhráli třetí z posledních čtyř zápasů. Stejně jako v minulém duelu v úterý na Spartě (2:0) brankář Patrik Bartošák neinkasoval a udržel počtvrté v sezoně čisté konto. O branky vítězů se postarali obránce Marek Hrbas a útočník Radoslav Tybor.

Článek

Domácí Mountfield měl v úvodním dějství mnohem více šancí. Hned na začátku mohl skórovat Šimánek, jenže Bartošák byl proti. Hradec se neprosadil ani při přesilovce, i když je v jejich proměňování v extralize nejlepší. Bartošák pak navíc chytil dvě veliké příležitosti. Nevyzrál na něj obránce Štajnoch ani tečující střelec Köhler.

Druhá třetina už byla o něčem jiném. Nebezpečnější byly Vítkovice, což dokumentoval i poměr střel na bránu. Hosté jich vypálili čtrnáct, zatímco domácí pouze tři. Severomoravanům se tato aktivita vyplatila. Ve 32. minutě ujel po pravé straně Roman, jeho první střelu brankář Rybár vyrazil. Jenže útočník získal puk znovu za bránou, poslal ho Hrbasovi, jenž dal gól. Puk nezastavil ani obránce Štajnoch, který v tu chvíli zaskakoval v bráně za Rybára.

Třetí třetina začala podobně jako probíhala ta druhá. Hosté totiž dokázali zvýšit svůj náskok. Ve 43. minutě objel bránu Květoň, přihrál ho Tyborovi, který podruhé překonal Rybára. Snížit mohl člen čtvrtého útoku Kopta, ale Bartošák znovu perfektně zasáhl lapačkou. Podobně dopadl také Šimánek. Mountfieldu navíc nevyšla pět minut před koncem ani další přesilovka, a proto hosté celkem v pohodě náskok ubránili. Hradec tak v domácím prostředí nebodoval poprvé po devíti utkáních.

Mountfield Hradec Králové - HC Vítkovice Ridera 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 32. Hrbas (O. Roman), 43. Tybor (D. Květoň). Rozhodčí: Rohatsch (Něm.), Hribik - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:2, navíc Picard (Hradec Králové) 10 min. Bez využití. Diváci: 4476.
Hradec Králové: Rybár - Pláněk, Vydarený, Gregorc, Čáp, Štajnoch, Newton, Plášil - Jarůšek, Červený, Šimánek - Jaroslav Bednář, Kukumberg, Dej - Köhler, Dragoun, Picard - R. Pavlík, T. Knotek, Kopta. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.
Vítkovice: Bartošák - Sloboda, Klok, Hrbas, Baranka, Urbanec, Výtisk - Tybor, O. Roman, D. Květoň - Tomi, Y. Stastny, Olesz - Vandas, E. Němec, Kucsera - Kurovský, Illéš, Szturc - P. Zdráhal. Trenéři: Petr a Trnka.

Reklama

Související témata: