Hlavní obsah

Prohra v derby by nás neměla nahlodat, doufá chomutovský asistent Martínek

Chomutov

Hokejové derby mezi týmy Chomutova a Litvínova v extralize mělo naznačit, který ze soupeřů si bodovým ziskem vylepší pozici v boji o přímou účast ve čtvrtfinále play off. Domácí Piráti cítili šanci, že v případě tříbodové výhry svého sousedního soka dokonce přeskočí v tabulce a vmáčknou se do kýžené elitní šestky.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovský Viktor Hübl při utkání s Chomutovem.

Článek

„Bohužel to nevyšlo, i když jsme sehráli vyrovnané utkání," konstatoval jeden z chomutovských asistentů Petr Martínek po prohře 1:2. „Mrzí nás hlavně dvě nevyužité příležitosti v první třetině. Na vedoucí gól Litvínova jsme sice dokázali odpovědět, ale pak rozhodla šťastná branka. Zároveň musíme uznat, že soupeři výborně zachytal brankář Petrásek.

Třeba Koblasa jel sám na jeho branku, ale neuspěl," analyzoval. „Dá se sice vyhrát i na jeden vstřelený gól, tentokrát to nestačilo. Druhá porážka za sebou by nás však neměla nahlodat. Sledujeme vývoj v tabulce a řekli jsme si, že prioritní je pro nás setrvání v desítce. K tomu potřebujeme uhrát ještě nějaké body. A kdybychom přece jen dokázali i něco navíc, bylo by to perfektní," uvažoval Martínek nad aktuálním sedmým místem v tabulce.

Litvínov ukončil černou minisérii

Litvínovští nepřijeli do Chomutova v ideální pozici. Předtím totiž třikrát po sobě prohráli 0:3, 1:3 a 1:4. „Měli jsme v hlavách tuhle nepříjemnou minisérii a snažili jsme se ji ukončit. Jsme rádi, že se nám to podařilo," oddechl si trenér Radim Rulík.

„Ve vyrovnaném duelu jsme vytěžili maximum i díky štěstí. Klíčovou postavou byl brankář Petrásek. Chytil nájezd Chomutova před koncem zápasu. Kdyby domácí podruhé srovnali, mohlo to být s výsledkem jinak. Při našem oslabení hrál soupeř power play šesti proti čtyřem, což jsme ubránili, a to byl moment, který nás také dovedl k úspěchu," podotkl trenér. I přes tříbodový import z ledu rivala ocenil hru domácích. „Chomutov vůbec nehrál špatně. To, že jsme vyhráli, bylo hodně těsné," přemítal Rulík, jehož svěřenci jsou aktuálně na pátém místě tabulky.

Reklama

Související témata: