Hlavní obsah

Brno veze bod, přišlo ale o Krejčíka. Faul to asi nebyl, krčil rameny vítkovický Vandas

Ostrava

Hokejisté Komety prohráli s Vítkovicemi i čtvrtý zápas v sezóně. Více než porážka 2:3 v prodloužení, díky které si z Ostravy vezou alespoň bod, je ale musí děsit zranění Jakuba Krejčíka. Čerstvá posila obranných řad z Kontinentální ligy opustila ledovou plochu ve druhé třetině utkání s podezřením na těžký otřes mozku.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Brna se radují z prvního gólu, který dal Jan Káňa (uprostřed). Vpravo je obránce Jakub Krejčík.

Článek

Někdejší reprezentant sváděl sprinterský souboj s domácím Michaelem Vandasem, u mantinelu v obranném pásmu Komety se ale oba hráči skáceli k ledu a vrazili do mantinelu. Zvedl se ale pouze Vandas. Krejčíkovi pomohl na brusle až lékař, brněnský hokejista okamžitě putoval na vyšetření do ostravské nemocnice. „Vypadá to na těžký otřes mozku, byla tam i nějaká krev. Uvidíme až po důkladnějším vyšetření. V neděli určitě hrát nebude," komentoval ztrátu Krejčíka brněnský trenér Petr Haken.

„Vůbec nevím, co se tam stalo. Bylo to strašně rychlé. Faul to asi ale nebyl," krčil rameny vítkovický Vandas. Také podle rozhodčích byl souboj o puk čistý. Ani reakce hráčů Brna na ledě nesignalizovala, že by se domácí útočník při stíhání obránce Komety dopustil nedovoleného zákroku.

Z blízkosti souboj sledoval brněnský útočník Marek Kvapil. Okamžitě prý věděl, že je zle. „Byl jsem přímo za ním a bylo to ošklivé. Jakub si kryl tělem puk, ale ve chvíli, kdy do něj soupeř narazil, tak letěl hlavou přímo proti mantinelu. Vůbec nestihl dát před sebe ruce. Bylo to hodně nepříjemné," líčil Kvapil. „Je to obrovská škoda. Spadl hodně nešťastně. Snad to nebude nic vážného a brzy se vrátí," dodal brněnský útočník.

Reklama

Související témata: