Hlavní obsah

Šlágr kola pro Liberec. Sparta přemohla Piráty. Hradec vyhrál nad Vervou

Praha
Aktualizováno

Už o devět bodů vedou tabulku Tipsport extraligy hokejisté Liberce. Svěřenci Filipa Pešána porazili ve šlágru 45. kola druhý Třinec 4:3 a kráčí za obhajobou Prezidentského poháru pro vítěze základní části. Z vítězství se radovali i hráči Sparty, kteří zdolali Chomutov 3:2 v prodloužení. Zlín udolal Pardubice 5:4 po samostatných nájezdech, Olomouc přehrála Plzeň 3:1, Hradec Králové vyhrál nad Litvínovem 3:1. Brno přetlačilo Karlovy Vary 3:2 v prodloužení a Mladá Boleslav smetla Vítkovice 3:0.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Liberce slaví branku do sítě Třince.

Článek
Fotogalerie

Všechny extraligové kluby oblékly do prvních třetin dresy s vyobrazením Ivana Hlinky v rámci akce Legenda pomáhá. Vzpomenuly tím na bývalého slavného hokejistu a trenéra, který přivedl český hokej k zatím největšímu úspěchu, když v roce 1998 vyhrál s podceňovaným týmem olympijské hry v Naganu.

Vítězná premiéra Buchteleho

Ze šlágru kola mezi Třincem a Libercem vyšli vítězně Severočeši, kteří tak navýšili svůj náskok v čele tabulky na devět bodů. Bílí Tygři zvítězili 4:3 a Oceláře přelstili potřetí ze čtyř vzájemných střetnutí v letošní sezóně. Navíc ukončili sérii tří porážek.

Také hráči Sparty napravili páteční zaváhání s Olomoucí (2:4) a Piráty porazili 3:2 v prodloužení. Vítěznou branku vstřelil z trestného střílení Pech. Pražané Chomutov přemohli poprvé v sezóně. V sestavě Sparty odehrál první utkání po návratu z KHL útočník Jan Buchtele, který nastoupil ve čtvrtém útoku.

Zlínští hokejisté udělali ze svého stadiónu nedobytnou tvrz. Vyhráli zde pojedenácté z posledních dvanácti duelů. Tentokrát předvedli neskutečný obrat, když ještě v 58. minutě prohrávali s Pardubicemi 2:4, ale branky Veselého a Šťastného vrátily Ševce do hry. Vše podtrhl vítězný nájezd Bukartse, který v utkání nasbíral čtyři body za dva góly a stejný počet asistencí. Prolomil tak svůj střelecký půst, který trval od 3. ledna.

Přímý souboj o čtvrté místo vyhrál Hradec Králové, který zdolal Litvínov 3:1. Východočeši Vervu porazili poprvé v sezóně. Dvěma zásahy se blýskl Kanaďan Picard.

V souboji celků, které poslední tři duely vyhrály, zvítězila Olomouc nad Plzní 3:1. Premiérovou trefu si v hanáckém dresu připsal kanadský forvard Sundher, naproti tomu nejlepší střelec soutěže Kubalík se tentokrát neprosadil.

Desátou příčku drží Mladá Boleslav

Na pátou pozici poskočilo po výhře 3:2 v prodloužení nad Karlovými Vary Brno. Dva góly Komety vstřelil navrátilec z Finska Hruška. Západočeši padli počtvrté za sebou a stále figurují na posledním místě.

Důležité desáté místo zaručující předkolo play off drží Mladá Boleslav. Středočeši se na ni vyhoupli po jasné výhře 3:0 nad Vítkovicemi. Třetí čisté konto v dresu bruslařského klubu zaznamenal brankář Maxwell.

Tipsport extraliga - 45.kolo
Sparta - Chomutov 3:2 v prodloužení
Branky: 15. Vrána, 36. Ihnacak, 65. Pech z trest. střílení - 46. Sklenář, 49. Vondrka
Třinec - Liberec 3:4
Branky: 14. Redenbach, 48. Kreps, 60. Netík z trest. střílení - 3. Stránský, 9. Valský, 18. Vantuch, 23. Šimek
Zlín - Pardubice 5:4 po samostatných nájezdech
Branky: 15. a rozh. nájezd Bukarts, 46. Holík, 58. Veselý, 60. Šťastný, - 12. Schaus, 38. Bárta, 52. Čáslava, 58. J. Sýkora
Brno - Karlovy Vary 3:2 v prodloužení
Branky: 16. a 61. Hruška, 23. Brabenec - 43. Stloukal, 54. Vachovec
Hradec Králové - Litvínov 3:1
Branky: 18: a 25. Picard, 60. Červený - 33. M. Hanzl
Olomouc - Plzeň 3:1
Branky: 7. Škůrek, 58. Sundher, 60. Vlach - 32. Indrák
Mladá Boleslav - Vítkovice 3:0
Branky: 15. Žejdl, 20. Hyka, 54. Orsava

Reklama

Související témata: