Hlavní obsah

Eratův návrat Kometě nepomohl. Věřím, že to bude lepší, řekl brněnský útočník po prohře v Litvínově

Návrat brněnského útočníka a hvězdy hokejové extraligy Martina Erata na led po šesti týdnech byl hlavním tahákem duelu 46. kola v Litvínově. Kometa po dobu absence svého elitního forvarda nezískala plný počet bodů a s jeho zapojením do sestavy toužila po ukončení této série. Toho se však nedočkala, protože Brno dvakrát ztratilo slibný dvougólový náskok a podlehlo 3:5.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Zleva litvínovský hráč Zbyněk Sklenička a Martin Erat z Brna.

Článek

Martin Erat potvrdil svoji důležitost pro tým už při první přesilovce, kdy se podílel asistencí na vedoucím gólu Marka Kvapila. Ani to však na úspěch nestačilo.

„Vedli jsme o dva góly už po první třetině, ale měli jsme i ztráty puků a strávili jsme taky dost času ve svém obranném pásmu," komentoval Erat úvodní část zápasu. Se svým výkonem nebyl zcela spokojený. „Dlouho jsem nehrál a je to na mě asi vidět. Znovu si zvykám na vyšší rychlost a věřím, že to bude lepší a lepší," uvažoval Erat.

Kometa vyšla naprázdno a přišla o dosavadní pátou příčku tabulky. „Zápas se mi hodnotí těžce," posteskl si jeden z asistentů brněnského trenéra Kamil Pokorný. „Díky vedení 3:1 jsme měli zápas výborně rozehraný, ale snížení gólem do šatny před koncem druhé třetiny dalo domácím naději a po vyrovnání jim doslova narostla křídla," konstatoval asistent.

Stránský: Smekám před týmem

Litvínov se blýskl čtyřmi góly v řadě a slavil obdivuhodný obrat až na 5:3. „První třetina se nám však nepovedla. Brnu stačily čtyři střely na dva góly. Poprvé jsme vystřelili až v desáté minutě, ale pak jsme se zvedli," pravil asistent trenéra Darek Stránský. „Smekáme před týmem, jak hráči přistoupili ke třetí třetině. A důležité bylo, že nás nakonec podržel brankář Janus," liboval si Stránský.

Důležité vítězství kvitoval i útočník Robin Hanzl. „Asi nás zasáhla reprezentační pauza, po níž jsme nebyli úplně rozehraní. Začátek nám nevyšel, i když jsme si uvědomovali, že se hraje o páté místo," poznamenal forvard. „Před zápasem jsme byli s Kometou bodově nastejno, výhrou jsme si hodně polepšili v boji o uhájení pozice v první šestce. Snad nám to vyjde i v pátek ve Vítkovicích," přemítal litvínovský ofenzivní tahoun.

Reklama

  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice