Hlavní obsah

Po takovém gólu je gólman vždycky píp, kál se olomoucký brankář Falter

Třinec

Byla to taková nevinná akce, a kdo zrovna nedával dobrý pozor, mohl mu první gól Třince docela snadno uniknout. Obránce Třince Bohumil Jank vyvážel puk zpoza domácí branky, na červené napřáhl a poslal černou gumu na olomouckou branku. Brankář Martin Falter sice zareagoval, přesto se k údivu všech za jeho zády rozsvítilo červené světlo.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Olomoucký brankář Martin Falter inkasuje v duelu s Třincem kuriózní první gól.

Článek

„Kluci byli rozjetí na křídlech, tak jsem to poslal na bránu. Záměr byl, že to gólman vyrazí někam před sebe a některý z útočníků to dorazí," vysvětloval třinecký Jank. „Vůbec jsem nepočítal, že by to mohl padnout gól. Ale padlo to tam a já se určitě nezlobím," radoval se z premiérové letošní trefy třinecký obránce.

Martinu Faltrovi, který se do branky dostal díky zranění slovenského reprezentačního gólmana Konráda, do smíchu nebylo. „První se snad ani nedá nijak hodnotit. Tohle v brance nesmí skončit nikdy, ať se děje cokoliv. Po takovém gólu je gólman vždycky ‚píp'," svěřoval se 33letý brankář Mory

Nešťastný byl i druhý gól, který mu dal v polovině utkání Kreps. „Někdo atakoval našeho obránce, který do mě vletěl a dostal mě úplně z pozice, tam se nedalo dělat vůbec nic," popisoval Falter.

Třinec v závěru druhé části přidal ještě třetí gól, Olomouc se ale ve třetí dvacetiminutovce obdivuhodně zvedla a utkání dvěma góly zdramatizovala. „Pustili jsme je do tříbrankového vedení, a i když to bylo ještě drama, Třinec si to už vzít nenechal. Škoda, že se nám nepodařilo dát ten první gól o trochu dříve, bylo vidět, že to s Třincem zacloumalo," upozornil Falter.

Reklama

Související témata: