Hlavní obsah

Kometa zabrala, Liberec uniká. V boji o desítku Plzeň, Zlín i Olomouc neuspěly

Praha
Aktualizováno

Plzeň, Zlín i Olomouc vyšly naprázdno v bojích o to, aby si přiblížily účast v play off hokejové extraligy. Pozice na rozhraní - tedy kolem desátého místa v tabulce - tak zůstávají nezměněné. Olomouc neuspěla v Liberci, podlehla 1:3, Zlín se neprosadil proti Spartě (0:5) a Plzeň prohrála v Hradci Králové 3:6. Západočechům tak i po 47. kole nadále patří klíčová desátá příčka. Brno bralo tři body za vítězství poprvé od 8. ledna, a to proti Pardubicím (4:1). Litvínov otočil ve Vítkovicích k výhře 2:1. Boleslav udolala Karlovy Vary 1:0, Chomutovští Třinec 2:1 po nájezdech.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Michal Dragoun z Hradce a Jaroslav Kracík z Plzně.

Článek
Fotogalerie

Třetí Hradec Králové upevnil pozici v elitní šestce. Počtvrté za sebou naplno bodoval, hattrickem pomohl k výhře Tomáš Knotek. Desátí Indiáni z Plzně na východě Čech neuspěli, ale mají na jedenáctý Zlín stále dva body k dobru, Berani i 12. Olomouc ovšem odehráli o zápas méně.

Zlínu se po trenérské výměně doma dařilo, z předešlých 11 zápasů prohrál jen s Libercem. Na Spartu ale nevyzrál. Pražané poprvé po třech zápasech naplno bodovali, gólman Tomáš Pöpperle udržel čtvrtou nulu v sezóně.

Bílí Tygři zabrali po dvou předchozích domácích prohrách a jsou opět blíže Prezidentskému poháru pro vítěze základní části. Před Třincem vedou už o osm bodů. Hanáci zůstávají stále pod čarou účasti ve vyřazovacích bojích. Na desáté místo ztrácí čtyři body.

Brno se dokázalo vymanit z krize, proti Pardubicím ukončilo devět zápasů trvající čekání na tříbodové vítězství. Pardubické Dynamo počtvrté v řadě prohrálo.

O třetí výhře chomutovských Pirátů z posledních čtyř zápasů rozhodl dvěma góly proti Třinci Michal Vondrka. Ten druhý byl rozhodující při nájezdech.

Vítkovice ve středu obrátily zápas v Karlových Varech a živily stále šanci na přímý postup do čtvrtfinále. Posílit ji mohly s Litvínovem, ale neuspěly. Hosté vstřelili vítězný gól v oslabení, když se v 27. minutě trefil Jakub Černý.

Boleslavští jen těsně udolali Karlovy Vary, bodovali posedmé za sebou, z toho popáté naplno. Gól vstřelil v 45. minutě v přesilovce Radan Lenc, Brandon Maxwell udržel čtvrtou nulu v sezóně.

Hokejová Tipsport extraliga 47. kolo
Vítkovice - Litvínov 1:2
Branky: 6. Tybor - 18. Hořava, 27. Černý
Hradec Králové - Plzeň 6:3
Branky: 9., 52. a 59. Knotek, 4. Kukumberg, 42. Jarůšek, 46. Dragoun - 10. Svoboda, 22. Kratěna, 54. Lev
Mladá Boleslav - Karlovy Vary 1:0
Branka: 45. Lenc
Zlín - Sparta 0:5
Branky: 33. Řepík, 40. Buchtele, 44. Uher, 50. Kumstát, 52. Forman
Chomutov - Třinec 2:1 po sam. nájezdech
Branky: 20. a rozh. nájezd Vondrka - 44. Redenbach
Liberec - Olomouc 3:1
Branky: 25. Bulíř, 32. Vitásek, 60. Krenželok - 26. Knotek
Brno - Pardubice 4:1
Branky: 6. Vondráček, 34. Zohorna, 35. Haščák, 41. Vincour - 51. Nahodil

.

Reklama