Hlavní obsah

Vítkovice - Litvínov 1:2Litvínov dal vítězný gól v oslabení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Tybor 1 : 0
18. Hořava 1 : 1
27. Černý 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova zvítězili ve 47. kole extraligy na ledě Vítkovic 2:1 a připsal si čtvrtou výhru z posledních pěti zápasů. Hosté sice prohrávali od šesté minuty po trefě Radoslava Tybora, ale skóre otočili díky brankám Miloslava Hořavy a Jakuba Černého, který se prosadil ve 27. minutě ve vlastním oslabení. Vítkovicím přesilovky nešly a v závěru promarnily při power play i 37 sekund trvající výhodu šesti proti třem.

Foto: David Taneček, ČTK

Hráči Litvínova oslavují gól. Ilustrační snímek.

Článek

Ostravar aréna před úvodním vhazování uctila minutou ticha památku zesnulého Josefa Augusty a poté sledovala velkou aktivitu Vítkovic, které se zaslouženě ujaly vedení. Po neproměněných šancích Balána a Olesze otevřel skóre se štěstím Tybor. Střela slovenského útočníka z levého kruhu prošla Janusovi mezi betony a kotouč se pomalu klouzal k brankové čáře, ze které puk odpálil Sklenička. Podle rozboru u videa ale zásah litvínovského beka přišel pozdě.

Hosté se postupem času osmělili a i jejich gól padl z nenápadné akce a s dávkou štěstí. Pavlíkova rána se odrazila od zadního mantinelu k Hořavovi, který pohotově doklepl puk do odkryté branky.

Vítkovice začaly i prostřední část náporem, který umocnil faul vysokou holí Pavlíka na Tybora. Domácí ale sehrály čtyřminutovou přesilovou hru bídně. Nejenže neohrozili Janusovou klec, ale sami inkasovali. Černý při útočném výpadu objel branku, nahazoval kotouč před ní a Bartošák si ho levým betonem srazil sám za svá záda.

Další početní výhodu sehráli Ostravští mnohem lépe, v největší šanci ale nesedlo zakončení Oleszovi, který byl na chvíli sám před Janusem. Poté měli možnost se ukázat ve hře pěti proti čtyřem i Litvínovští, ale také bez efektu. Přesto se hosté na chvíli radovali z třetí trefy, ale opět bylo proti nim video. Gólová dorážka Hübla přišla už po siréně.

Litvínov ve třetí části kontroloval vedení, které mohl zvýšit Černý, ale v přečíslení dvou na jednoho prováhal pravý moment ke střele i přihrávce. Vítkovice se usadily v útočném pásmu až v závěrečných minutách a zápas dohrávali od času 59:23 dokonce ve dvojnásobné početní výhodě a s Bartošákem na střídačce. Nejblíže k vyrovnání byl Roman, ale jeho střelu zastavila tyč.

47. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - HC Verva Litvínov 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 6. Tybor (Výtisk) - 18. M. Hořava (F. Pavlík, Trávníček), 27. J. Černý. Rozhodčí: Pešina, Pražák - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:6. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 6127.
Vítkovice: Bartošák - Sloboda, Klok, Hrbas, D. Krenželok, Urbanec, Výtisk, Kovář - Tybor, O. Roman, D. Květoň - Hudeček, Y. Stastny, Olesz - P. Zdráhal, Kolouch, E. Němec - Tomi, Balán, Szturc. Trenéři: Petr a Trnka.
Litvínov: Janus - Gula, F. Pavlík, Sörvik, T. Pavelka, K. Pilař, Z. Sklenička, Kubát - Martynek, V. Hübl, Lukeš - M. Hanzl, R. Hanzl, J. Černý - M. Hořava, Gerhát, Trávníček - Jurčík, K. Reichel, Válek. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.

Reklama

Související témata: