Hlavní obsah

Dostanou se do sedla? Olomouc a Zlín jdou nahánět Indiány z Plzně

Výjezd, který může hodně napovědět. Boj o předkolo play-off. Každý gól, chyba může rozhodnout o bodech. Tolik důležitých. Do dalších nervy okořeněných bojů se pouští v extralize hokejisté Zlína a Olomouce. První jedou do Vítkovic, druhý tým na Spartu. Uspějí venku, přiblíží se vysněnému desátému místu?

Foto: Dalibor Glück, ČTK

David Šťastný ze Zlína se raduje z gólu. Ilustrační foto.

Článek

Na poslední postupové příčce do předkola play-off sedí Indiáni z Plzně. Pokud nezaváhají a sehrají do konce základní části svá představení podle představ, mohou být v klidu. Za nimi ale bude živo. A už v úterý. Dokud šance žije, fanoušek se bude bavit. Hotovo bude po dvaapadesáti kolech.

Plzeň 65 bodů, Zlín a Olomouc o čtyři méně a zápas k dobru. Dnes se v počtech utkání srovnají a mohou být jen o jediný bod za týmem ze západu Čech.

Boj o první desítku
PříčkaTýmBodyPočet zápasů
9.Vítkovice6947
10.Plzeň6548
11.Olomouc6147
12Zlín6147

„Sparta má kvalitní kádr a v každé lajně mají víc hráčů schopných dát gól, takže si nemůžeme dovolit hlídat právě ty dva, kteří jsou nahoře v kanadském bodování, i když jsou to zrovna ti nejšikovnější. Musíme si pohlídat všechny," řekl pro klubový web olomoucký útočník Vilém Burian.

S Olomoucí se Sparta střetla třikrát v letošním ročníku extraligy. Ve dvou případech se z výhry za tři body radovali Kohouti. Na Pražany nestačili jen ve druhém utkání na vlastním ledě, prohráli 1:5.

Druhý úterní extraligový scénář bude psát Zlín ve Vítkovicích. „Samozřejmě sledujeme tabulku a hráčům jsme říkali, že každý zápas je nesmírně důležitý. Vítkovice ještě nemají jistý postup do play-off. Pokud je porazíme, bude to pro nás velká vzpruha a dostaneme se do sedla. V letošní sezóně je extraliga velmi vyrovnaná, poslední tým může porazit prvního v tabulce. I když máme na desítku ztrátu, rozhodně se nevzdáváme," uvedl zlínský trenér Robert Svoboda.

Zlín před svými fanoušky Vítkovice porazil 2:0, poté vyhrál po nájezdech 4:3, venku padl po nastaveném čase 1:2. Pokaždé tedy bral body, dnes by potřeboval všechny.

Reklama

Související témata: