Hlavní obsah

Od Pöpperleho to byla prasárna, říká Zaťovič a věří, že Kometa šestku udrží

Praha

V pátek to bude už sedm týdnů, co se naposledy objevil v soutěžním zápase. V utkání s Třincem si hokejový útočník brněnské Komety Martin Zaťovič zlomil ruku a ani dnes ještě není po operaci schopen absolvovat tréninky bez omezení. Dvaatřicetiletý přerovský odchovanec však věří, že jeho návrat do extraligového kolotoče se blíží.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník brněnské Komety Martin Zaťovič.

Článek

„Lepší se to, ruka ale ještě není stoprocentně srostlá. Musím ještě chvíli počkat. Zatím je to ve stavu, že hokejku udržím, můžu míchat s pukem, ale ještě pořádně nevystřelím," říká Zaťovič v rozhovoru pro oficiální stránky Komety.

Spoustu času nyní útočník, který v roce 2009 získal extraligový titul s Karlovými Vary, tráví v posilovně, chodí se rovněž sklouznout na led. „Když ale člověk nemůže vystřelit, je to takové o ničem. Nehledě na to, že sleduji zápasy z tribuny. Už bych se chtěl do toho kolotoče zapojit, ale ještě to bohužel nejde. Musím vydržet, nedá se nic dělat," krčí rameny.

Po fyzické stránce se cítí výborně, je mu ale jasné, že herní praxe může chybět. „Zápas je samozřejmě něco jiného než trénink. Hlavně v rychlosti. Člověk se musí rozhodovat rychle a tam už není čas uhnout. Uvidíme, může to trvat dvě třetiny a také dva zápasy," uvědomuje si Zaťovič, jenž v probíhající sezóně zaznamenal v 36 zápasech 15 gólů a 5 asistencí.

Kometa bez něj v posledních pěti zápasech pravidelné střídá porážky s výhrami, naposledy v neděli padla 0:4 na Spartě. Více než o výsledku se však mluvilo o zkratu gólmana Pražanů Tomáše Pöpperleho, který za bodnutí koncem hole do Leoše Čermáka vyfasoval trest na pět minut a do konce utkání a následně obdržel od disciplinární komise třízápasovou stopku.

„Hráč je v zápase pod psychickým tlakem, ale tohle se stát nemůže. Byla to prasárna. Kdyby Leoše trefil do pusy nebo nedej bože do oka, byl by to ještě větší problém. Nesmí se to stávat a myslím, že si to Tomáš uvědomuje, po utkání se kál. Tlak je často obrovský, ale hokejista musí krotit emoce a vydržet ho," soudí Zaťovič.

Zaťovič: Společnými silami šestku ukopeme

Brňané čtyři kola před koncem základní části bojují o přímý postup do čtvrtfinále, aktuálně se nacházejí na šesté příčce. Jenže před sedmým Chomutovem mají náskok pouhého bodu. „Hlavně musíme zachovat chladnou hlavu. Sestavu máme opravdu našlapanou. Nesmíme se nechat rozhodit psychicky. Musíme hrát svoji hru a vyvarovat se individuálních chyb," apeluje útočník, který v posledních třech sezónách startoval na mistrovství světa.

Dostihy o šestku může klidně rozlousknout úterní duel předposledního kola základní části, v němž Kometa hostí Piráty. „Bude to zápas jako z play off. To si musíme uhrát. Myslím si, že to společnými silami ukopeme a dostaneme se do šestky. Play off je pak úplně jiná soutěž, může se stát cokoliv," ví Zaťovič.

Reklama

Související témata: