Hlavní obsah

Vůbec jsem ho nepoznal, vyděsila Salfického fotka zraněného Čáslavy. Zvažuje soud

Původně vydaly prohlášení, ve kterém se hokejové Pardubice podivovaly nad podle nich příliš benevolentním rozhodnutím extraligové disciplinárky a jejího šéfa Karla Holého, který se rozhodl dodatečně netrestat chomutovského obránce Bretta Flemminga za jeho faul na obránce Dynama Petra Čáslavu. S týdenním odstupem však vedení východočeského klubu zvažuje, že by vše řešilo soudní cestou.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Petr Čáslava z Pardubic odchází do kabin po zásahu od Bretta Flemminga z Chomutova.

Článek

Flemming atakoval Čáslavu loktem na obličej v utkání 46. kola, když se pardubický zadák snažil proniknout do útočného pásma. Čáslavu jel okamžitě pomstít spoluhráč David Tomášek a Flemming po rvačce s ním inkasoval od hlavních rozhodčích Pražáka s Pešinou 2+2 minuty a 10 minut za hrubost, pět minut a do konce utkání za napadení. Disciplinárka ale další řízení s Kanaďanem zastavila, odůvodnění Holého čtěte zde.

A právě nečinnost Karla Holého Pardubice nadzdvihla. „Na začátku jsem to tak považoval, že prohlášením klubu celou věc uzavíráme a nebudeme ji řešit. Zodpovědně říkám, že jak čas plyne a jak se ukazuje, jak na tom Petr Čáslava opravdu je, tak mě to nenechává klidným. Zvažujeme kroky na obranu našeho klubu a Petra samotného," říká v rozhovoru pro oficiální stránky klubu generální manažer Dynama Dušan Salfický.

„Stojím si za svým, dle mě se jednalo o jednoznačný a jasný faul. Nejsem ochotný se smířit s výsledkem disciplinárního řízení, zvažujeme kroky, které bychom mohli učinit. Herní řád a stanovy nám neumožňují, byť jsme nejvíce poškozeni absencí Petra Čáslavy, který nám prostě citelně chybí, protestovat," pokračuje bývalý vynikající gólman a dvojnásobný mistr světa.

„Možná, kdyby Brett Flemming dostal trest a on s ním nesouhlasil, tak on se může odvolat, my ale ne. Když to nejde takto, tak zvažujeme i kroky civilní cestou, chceme bránit Petra a celé Dynamo," říká Salfický, že ve hře je i soudní cesta.

Čáslava, jenž drží 6,5 procent akcií v pardubickém klubu, byl po Flemmingově faulu několik dní hospitalizován v pardubické nemocnici. Utrpěl silný otřes mozku, dvojitou frakturu nosu, navíc přišel o několik zubů a poškodil si jazyk. Nyní je v domácím ošetřování.

Salfický: Nejradši bych tu fotku poslal panu Holému

„Rád bych s Petrem byl alespoň v telefonickém spojení, ale Petrovi se špatně mluví, takže si píšeme zprávy. Když jsem viděl jeho fotografii, na rovinu říkám, že jsem nepoznal, že se jedná o Petra Čáslavu," vyděsil se Salfický.

„Nejradši bych tu fotku poslal panu Holému, aby viděl, jak vypadá po zákroku, který nebyl následně v jeho řízení potrestán. Petr je bojovník, popere se s tím, strašně rád bych ho letos viděl na ledě, ale slíbit to opravdu nemohu," připouští pardubický šéf, že Čáslavův návrat na led v této sezóně je v ohrožení.

Nevybíravý faul konzultoval i s některými trenéry či funkcionáři ostatních týmů. „Pro kolegy to je velmi těžké. Do telefonu mi i řekli, že si nemyslí, že to byl faul, nicméně, pokud jim ukáži rozfázovaný detailní záběr, tak okamžitě ve vteřině mění názor: ‚Jo tak pozor, tohle byl faul!' Neberu to jako podporu, ale vyjádření, že nejsem slepý a že to, co jsem viděl, je hrubý zákrok a že se biju za dobrou věc," uzavírá Salfický.

Reklama

Související témata: