Hlavní obsah

Vůbec jsem ho nepoznal, vyděsila Salfického fotka zraněného Čáslavy. Zvažuje soud

Praha

Původně vydaly prohlášení, ve kterém se hokejové Pardubice podivovaly nad podle nich příliš benevolentním rozhodnutím extraligové disciplinárky a jejího šéfa Karla Holého, který se rozhodl dodatečně netrestat chomutovského obránce Bretta Flemminga za jeho faul na obránce Dynama Petra Čáslavu. S týdenním odstupem však vedení východočeského klubu zvažuje, že by vše řešilo soudní cestou.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Petr Čáslava z Pardubic odchází do kabin po zásahu od Bretta Flemminga z Chomutova.

Článek

Flemming atakoval Čáslavu loktem na obličej v utkání 46. kola, když se pardubický zadák snažil proniknout do útočného pásma. Čáslavu jel okamžitě pomstít spoluhráč David Tomášek a Flemming po rvačce s ním inkasoval od hlavních rozhodčích Pražáka s Pešinou 2+2 minuty a 10 minut za hrubost, pět minut a do konce utkání za napadení. Disciplinárka ale další řízení s Kanaďanem zastavila, odůvodnění Holého čtěte zde.

A právě nečinnost Karla Holého Pardubice nadzdvihla. „Na začátku jsem to tak považoval, že prohlášením klubu celou věc uzavíráme a nebudeme ji řešit. Zodpovědně říkám, že jak čas plyne a jak se ukazuje, jak na tom Petr Čáslava opravdu je, tak mě to nenechává klidným. Zvažujeme kroky na obranu našeho klubu a Petra samotného," říká v rozhovoru pro oficiální stránky klubu generální manažer Dynama Dušan Salfický.

„Stojím si za svým, dle mě se jednalo o jednoznačný a jasný faul. Nejsem ochotný se smířit s výsledkem disciplinárního řízení, zvažujeme kroky, které bychom mohli učinit. Herní řád a stanovy nám neumožňují, byť jsme nejvíce poškozeni absencí Petra Čáslavy, který nám prostě citelně chybí, protestovat," pokračuje bývalý vynikající gólman a dvojnásobný mistr světa.

„Možná, kdyby Brett Flemming dostal trest a on s ním nesouhlasil, tak on se může odvolat, my ale ne. Když to nejde takto, tak zvažujeme i kroky civilní cestou, chceme bránit Petra a celé Dynamo," říká Salfický, že ve hře je i soudní cesta.

Čáslava, jenž drží 6,5 procent akcií v pardubickém klubu, byl po Flemmingově faulu několik dní hospitalizován v pardubické nemocnici. Utrpěl silný otřes mozku, dvojitou frakturu nosu, navíc přišel o několik zubů a poškodil si jazyk. Nyní je v domácím ošetřování.

Salfický: Nejradši bych tu fotku poslal panu Holému

„Rád bych s Petrem byl alespoň v telefonickém spojení, ale Petrovi se špatně mluví, takže si píšeme zprávy. Když jsem viděl jeho fotografii, na rovinu říkám, že jsem nepoznal, že se jedná o Petra Čáslavu," vyděsil se Salfický.

„Nejradši bych tu fotku poslal panu Holému, aby viděl, jak vypadá po zákroku, který nebyl následně v jeho řízení potrestán. Petr je bojovník, popere se s tím, strašně rád bych ho letos viděl na ledě, ale slíbit to opravdu nemohu," připouští pardubický šéf, že Čáslavův návrat na led v této sezóně je v ohrožení.

Nevybíravý faul konzultoval i s některými trenéry či funkcionáři ostatních týmů. „Pro kolegy to je velmi těžké. Do telefonu mi i řekli, že si nemyslí, že to byl faul, nicméně, pokud jim ukáži rozfázovaný detailní záběr, tak okamžitě ve vteřině mění názor: ‚Jo tak pozor, tohle byl faul!' Neberu to jako podporu, ale vyjádření, že nejsem slepý a že to, co jsem viděl, je hrubý zákrok a že se biju za dobrou věc," uzavírá Salfický.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 sn Pardubice - Třinec 1 : 2 sn   dohráno
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec