Hlavní obsah

Věřím, že kostičku nepustíme, burcuje chomutovský Skokan před finišem základní části

Chomutov

Slovenský útočník Dávid Skokan nasměroval svým vedoucím gólem hokejisty Chomutova k vítězství nad Mladou Boleslaví 3:1. Takže v úterý budou Piráti bojovat v atraktivním duelu na ledě Komety Brno o šesté místo v tabulce extraligy. „Věřím, že kostičku nepustíme," vyjádřil se Skokan k odhodlání chomutovského týmu v závěru základní části nejvyšší soutěže.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Chomutovský David Skokan (vlevo) střílí úvodní branku utkání za záda mladoboleslavského brankáře Brandona Maxwella (vpravo).

Článek

Na svém kontě máte už deset gólů. Těší vás tato bilance?

Je to snad slušný počet na to, že nehraji přesilovky. Každý gól zvedne sebevědomí, když se blíží konec základní části.

Jak vidíte pozici Chomutova v soutěži?

Na začátku jsme byli pasováni někam na dvanácté místo, ale soupeři to s námi nemají lehké. Jsme nepříjemným bruslařským týmem, v němž se snoubí mladí se zkušenými hráči, a máme výborného brankáře. Řekl bych, že můžeme být černým koněm extraligy. Kostičku nepustíme a každopádně si uvědomujeme, že se hraje o to, jestli půjdeme do play off z předkola, nebo přímo ze čtvrtfinále.

Co soudíte o souboji v Brně?

Kometa prokazuje kvalitu, vyhrála v Liberci. Pro oba týmy to bude už zápas na úrovni play off. Jsme rádi, že máme šanci zabojovat o elitní šestku. Důležitý bude už začátek zápasu. Když se nám podaří přečkat očekávaný úvodní tlak domácích, může to být otevřené. A jestli je to pro nás zápas roku? Uvidíme, co přinese.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec