Hlavní obsah

Konrád znovu s nulou a Olomouc žije. Ale nezblázníme se, když to nevyjde, usmíval se gólman

Ostrava

Dlouhé čtvrtstoletí čekali hokejisté Olomouce na výhru ve Vítkovicích. Dočkali se možná v ten nejlepší možný čas. V předposledním kole základní části extraligy zvítězili v Ostravě 2:0 a udrželi se tak ve hře o postup do předkola play off. „Hráli jsme tady o žití a nežití. Měly pro nás cenu jenom tři body, ty máme, takže jsme moc spokojení. Stálo nás to strašně moc sil, pořád ale žijeme a poslední zápas doma s Kometou bude o všechno,“ řekl olomoucký asistent Jan Tomajko.

Foto: jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Martin Vyrůbalík a brankář Branislav Konrád z Olomouce se radují z vítězství na ledě Vítkovic.

Článek

Hanáci to ale budou mít v pátečním kole přetěžké. Ani výhra za tři body jim stačit nemusí. Oba jejich přímí konkurenti v boji o desátou příčku Plzeň a Zlín vyhráli a aktuálně dvanáctí Hanáci ztrácejí na jedenáctý Zlín bod a na desátou Plzeň tři. A ačkoli mají s oběma týmy lepší vzájemnou bilanci, úplně ve svých rukou postup nemají. „Nic nebalíme. Pořád se to může povést. Ta šance tam stále je a zkusíme to doma vybojovat," nevzdává se útočník Vilém Burian.

Páteční souboj s Kometou pro něj bude speciální i proto, že právě z Brna do Olomouce přišel. „Tři roky jsem tam hrál, tak je to vždy takové jiné proti nim nastoupit. Bude výborná kulisa, určitě bude zase vyprodáno a budeme se na ten souboj všichni těšit," svěřil se Burian.

Spoléhat budou Olomoučtí znovu na bezchybný výkon brankáře Branislava Konráda, jenž v posledních dvou zápasech vynuloval jak Zlín, tak Vítkovice. Útok ze dvanácté příčky bere jako výhodu. „Máme nejlepší pozici, protože nemáme co ztratit. Před pár zápasy, kdy už to vypadalo beznadějně, jsme si řekli, že to zkusíme a nakonec jsme na dostřel play off. Všichni tam chceme jít, ale když se to nepodaří, tak se nezblázníme. Zabojujeme a uvidíme," pravil slovenský gólman Mory.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec