Hlavní obsah

Sparta - Plzeň 2:3 SNPlzeň urvala desítku, v předkole jde na Vítkovice. Spartu čeká ve čtvrtfinále Kometa

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Procházka 0 : 1
11. Kudrna 1 : 1
29. Buchtele 2 : 1
48. Indrák 2 : 2
65. Indrák (rozhodující nájezd) 2 : 3
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Plzně si podesáté v řadě zahrají alespoň předkolo play off hokejové extraligy. V závěrečném kole základní části potřebovali získat na ledě Sparty bez ohledu na ostatní výsledky alespoň bod a to se jim kvůli výhře 3:2 po samostatných nájezdech podařilo. V předkole, které začíná v pondělí, narazí Západočeši na Vítkovice, Sparta jde rovnou do čtvrtfinále, kde ji čeká brněnská Kometa. Sparťanský útočník Lukáš Pech vyhrál s 52 body tabulku produktivity nejvyšší soutěže, plzeňský forvard Dominik Kubalík zase s 29 góly kraloval kanonýrům.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Rozhodující okamžik! Brankář Sparty Tomáš Pöpperle dostává od plzeňského Miroslava Indráka (není na snímku) druhý gól. Zleva jsou Juraj Mikuš ze Sparty a Jakub Lev z Plzně.

Článek

Indiáni přitom začali velice dobře, po Pechově střele vedle z mezikruží podnikli rychlý protiútok a Martin Procházka, který na západě Čech hostuje právě ze Sparty, otevřel střelou z pravého kruhu skóre.

Jenže Pražané, na jejichž konečném třetím místě po základní části nemohl páteční duel nic změnit, přispěchali za necelých šest minut s odpovědí. Piskáčkovo nahození od modré tečoval mimo dosah gólmana Machovského Kudrna.

Ještě do první přestávky mohl otočit skóre agilní Pech, který u první branky domácích asistoval a s 52 kanadskými body tak ovládl tabulku produktivity této sezóny, Machovský ale jeho pokus vyrazil.

Plzeňský brankář dlouho držel naděje Škodovky i v prostřední třetině, jenže ve 28. minutě byl při sparťanské přesilovce krátký na přesnou střelu Buchteleho pod vyrážečku. Plzeň sparťanský obrat zaskočil, až v posledních vteřinách druhého dějství vypálil Svoboda a brankáře Pöpperleho musela zachránit horní tyčka.

V úvodu třetího dějství hosté po faulech Nedomlela s Řepíkem prohospodařili 79 vteřin dlouhou přesilovku, další Klimkův trest už ale potrestali, když Indrák střelou z mezikruží za pomocí tyče srovnal.

Kýžený bod už si Plzeň v poklidu pohlídala. V prodloužení upaloval úplně sám na branku Řepík, Machovského ale bekhendovým blafákem nepřekonal. Pak však Sparta špatně střídala a Plzeň dostala přesilovku čtyř proti třem, tu ale nevyužila. Následně se stejně provinili i hosté, Pražané ale rovněž rozhodujícího gólu nedosáhli, i protože Pech v posledních vteřinách sólový únik nepoměnil. Šlo se tedy na nájezdy,v nichž jako jediný uspěl Indrák.

HC Sparta Praha - HC Škoda Plzeň 2:3 po sam. nájezdech (1:1, 1:0, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 11. A. Kudrna (Piskáček, Uher), 29. Buchtele (Pech, Gernát) - 5. M. Procházka (Kratěna, Kvasnička), 48. Indrák (Stach, D. Kubalík), rozhodující nájezd Indrák. Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Hradil - D. Hynek, Špůr. Vyloučení: 8:3. Využití: 1:1. Diváci: 9854.
Sparta: Pöpperle - Gernát, J. Mikuš, Švrček, Piskáček, Eminger, Nedomlel - Řepík, P. Vrána, J. Hlinka - Klimek, Smejkal, Buchtele - Forman, Pech, Kumstát - A. Kudrna, Cingel, Uher. Trenéři: Kalous, Moták a Veber.
Plzeň: Machovský - Kadlec, Kvasnička, D. Sklenička, Moravčík, Čerešňák, Pulpán - T. Svoboda, Kracík, D. Kubalík - M. Procházka, Kratěna, Lev - Indrák, Preisinger, Stach - Schleiss, Koreis, Hrnka. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Jiří Hanzlík.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice