Hlavní obsah

Po třetí siréně bylo na střídačce najednou 25 kamenů, smál se Kubalík. A pochválil Spartu

Praha

Právě se vrátil z ledové plochy, kde s ostatními spoluhráči děkoval plzeňským fanouškům za jejich podporu v klíčovém utkání na Spartě. Na útočníkovi Západočechů Dominiku Kubalíkovi bylo na první pohled vidět, jak moc si oddechl, že Škodovka ani podesáté za sebou nebude chybět alespoň v předkole play off. „Dokázali jsme, kam patříme,“ radoval se po výhře 3:2 po nájezdech forvard, který s 29 góly obhájil primát nejlepšího střelce extraligy z minulé sezóny.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Trenér Plzně Martin Straka se raduje se svými svěřenci z postupu do předkola play-off po vítězství nad Spartou

Článek
Fotogalerie

Indiánům stačilo bez ohledu na výsledky Zlína s Olomoucí získat v O2 areně jediný bod, jenže zejména v úvodní třetině byli až moc ustrašení. Po gólu Martina Procházky sice vedli, Sparta ale dokázala skóre otočit. Bilance střeleckých pokusů Plzně za prvních třicet minut? Pouhých šest ran na Pöpperleho.

„Půlku zápasu jsme byli svázaní jeho tíhou, až moc jsme si připouštěli, o co nám jde," soudil Kubalík. „Byli jsme nervózní, v první třetině nás Sparta jasně přehrávala a jenom díky Matějovi jsme zůstali ve hře. Pak jsme se ale uklidnili a hráli přesně to, co jsme si řekli," souhlasil kapitán Ondřej Kratěna.

„Naštěstí jsme se oklepali. Když jsme dali druhý gól, už jsem věřil, že to ubojujeme. Po třetí siréně bylo na najednou na střídačce dvacet pět kamenů, jak to z nás všechno spadlo. Všichni byli najednou veselí," nemohlo uniknout Kubalíkovi.

Kubalík byl rád, že Plzeň nepotřebovala cizí pomoc

Plzni by nakonec kvůli ztrátám Zlína i Olomouce stačila do předkola i porážka na Spartě. „Jenže já stejně měl od začátku v hlavě, že nám nikdo nepomůže, že si to musíme uhrát sami. Jsem rád, že jsme nakonec nepotřebovali pomoct," těšilo reprezentačního útočníka.

A odmítal teorie, že by Sparta k zápasu nepřistoupila se vší vážností, když už nemohla v tabulce skončit jinak než třetí. „Hrála neskutečně krásný hokej, tlačila nás a taky by si zasloužila vyhrát. Ikskrát jsem si říkal, jak se s pukem na hokejce rozjedu, ale nemohl jsem, protože jsem měl dva hráče před sebou a dva za sebou," tvrdil Kubalík.

Plzeň se od pondělí utká v předkole s Vítkovicemi. Pakliže by ale v prodloužení či nájezdech na Spartě padla, čekal by ji Chomutov. „Samozřejmě jsme věděli, kdo nás v případě porážky, nebo výhry čeká. Ale neřešili jsme to, byli jsme šťastní, že jsme v předkole," prohlásil asistent trenéra Jiří Hanzlík.

Kubalík: To špatné teď skončilo

„Věřím, že to ještě může být dobrá sezóna. To špatné pro nás teď skončilo a začínáme vlastně novou sezónu. Už můžeme jít jen nahoru, nemáme proč být svázaní. Porveme se o čtvrtfinále," slibuje Kubalík, který obhájil titul nejlepšího střelce z minulé sezóny. V té nasázel 25 branek, nyní ještě o čtyři více.

„Minulou sezónu bylo lehčí se prosadit, protože jsme byli celou dobu v laufu a neměli žádný delší výpadek. Nyní jsme byli dole, v první čtvrtině základní části jsme uhráli jen osm bodů a byla to tragédie. Za všechno vděčím spoluhráčům. Měli jsme na sobě deku a jsem hrozně rád, že jsme to zvládli," těší plzeňského odchovance.

Reklama

Související témata: