Hlavní obsah

Jak si vás fanoušci zapamatují? Dvojitý výprask Chomutova je příkladem

Praha

Výpadek velikosti Brna. Stal se ale v Chomutově, kde domácí hokejový klub dvakrát po sobě v předkole play off zažil debakl, ostudu před vlastními fanoušky. Dvě porážky s Mladou Boleslaví při skóre 2:13. V pondělí 1:7, o den později 1:6. Výsledky, které nemají v posledních deseti letech v této vyřazovací části obdoby. Piráti neloupili, byli okradeni.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Chomutovská střídačka nevěří skóre na světelné tabuli.

Článek

Dvě porážky v řadě, ano. Debakl a poté většinou výhra. Takové výsledky zažily vyřazovací boje v hokejové extralize v posledních deseti letech. Pak ale přišel Chomutov a nasadil tomu korunu, korunu zmaru, v režii trenéra Vladimíra Růžičky. "Hrůza. Předvést doma dva takové zápasy, to je prostě ostuda," vystihl výstižně domácí utkání chomutovský útočník David Kämpf.

„Dostali jsme facku, musíme se oklepat, příští zápas začíná za stavu 0:0," hodnotil po prvním debaklu pro klubový web situaci Jaroslav Mrázek. „1:7 je strašný výsledek."

Jedna facka byla málo, přišla druhá. Šest třetin předkola, ani jedna vyhraná dvacetiminutovka. Půl roku dřete, abyste se dostali do bojů o titul, pak přijdou dva zápasy, které vás nenapadnou ani v černém snu. Za posledních deset sezón podobné dva debakly po sobě nezažil žádný tým.

Překvapí Chomutov ještě jednou?

Olomouc v minulé sezóně prohrála s Plzní 1:8, další zápas ale vyhrála. Rok předtím Pardubice dostaly osmičku ve Vítkovicích, následně vyhrály 4:2. Zlín v sezóně 2012/2013 vyfasoval v jednou utkání šestku od Třince, další zápas už patřil jemu. Ročník 2011/2012 -  Pardubice doma vyprovodily Vítkovice 6:0. Změna prostředí a další zápas dopadl opačně 6:1 pro tým ze severní Moravy. 2010/2011 - Slavia dostala v Karlových Varech sedmičku, přijela domů a vyhrála 3:1. Až přišel Chomutov, který zavedené pořádky změnil.

„Nikdo si to takhle nepředstavoval, bohužel se stalo. Určitě se o to ještě popereme. Neskládáme zbraně. Je to sice 0:2, ale hraje se na tři vítězství, takže pojedeme do Boleslavi vyhrát," pronesl Kämpf větu, kterou musel říct. Otázka je, jaká bude realita. Chomutov už jednou letos ve vyřazovacích bojích překvapil, předvede se ještě jednou?

Dokáže Chomutov otočit sérii s Mladou Boleslaví, která se hraje na tři vítězství?
Ano
12,9 %
Ne
87,1 %
Celkem hlasovalo 2429 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice