Hlavní obsah

Plzeň má nůž na krku! Oklepeme se a v neděli jsme zpátky, věří gólman Machovský

V Ostravě chytá velmi rád a ještě raději opavský rodák Matěj Machovský na vítkovickém ledě vítězí. Ve druhém souboji předkola proti Vítkovicím byl k výhře brankář Plzně velmi blízko. Držel čisté konto, táhl tým k vyrovnání série a zažíval báječný podvečer. Závěr utkání by ale nejraději z hlavy vymazal. Nejprve dostal za necelé tři minuty dva góly a začátek prodloužení nezvládl. Hrbasem nahozený puk od vzdálenější modré čáry vyrazil jen před sebe a dojíždějící Zdráhal zápas ukončil. Vítkovickému útočníkovi k tomu stačilo jen devět vteřin! „Musíme se z toho oklepat poučit a v neděli se sem vrátit,“ říkal nešťastník Machovský.

Foto: Adolf Horsinka, ČTK

Zleva Michael Vandas z Vítkovic, brankář Matěj Machovský a David Sklenička, oba z Plzně.

Článek

Co se stalo v prodloužení? Vítkovice to ukončily děsivě rychle.

To je jednoduché. Hrbas vystřelil přes celé hřiště a puk spadl přede mě na led. Vyrazil jsem ho jen před sebe, a jejich hráč to dorazil do branky...

Smolným gólem jste ztratili zápas, který jste měli skvěle rozehraný. Prohráváte 0:2 na zápasy, co teď?

Je to sport. Musíme se poučit. My nehráli zápas tak, jak jsme chtěli. Sice jsme vedli 2:0, ale oni nás přehrávali. Možná si to vyrovnání i zasloužili. A to prodloužení? To už je pech. Musíme se z toho oklepat, jet domů, vyhrát tam oba zápasy a vrátit se sem do Ostravy.

Zlomil vás gól na 1:2, kterému předcházelo zřejmě neodpískané nedovolené bránění Dominika Kubalíka? Střídačka dlouho poté protestovala a na ledě jste pak vypadali, že jste vyvedení z míry.

Tam toho bylo hodně. Faul, ujeli nám v přesilovce. Ono je to těžké se k tomu vyjadřovat. Měli jsme hrát dál.

Bylo na Vítkovicích to zvednuté sebevědomí hodně znát?

Byli v euforii, snažili se cpát všechno na branku. A skrz hráče jim tam jeden puk propadl. Mají hodně mladých kluků, jsou to dobří bruslaři a dobře jezdili. Vyplatilo se jim to.

Čeká vás jen den pauza. Bude to stačit na oklepání se?

Musíme co nejlépe zregenerovat. Ve středu si odpočineme, zápas je až ve čtvrtek večer. Máme dva dny na to se dát do kupy.

Reklama