Hlavní obsah

Plzeň - Vítkovice 5:3Stav série 1:2Plzeň dál bojuje o čtvrtfinále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Svoboda 1 : 0
17. Preisinger 2 : 0
22. Balán 2 : 1
25. Kubalík 3 : 1
31. Kracík 4 : 1
35. Roman 4 : 2
39. Čerešňák 5 : 2
53. Kucsera 5 : 3
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Plzně zdolali ve třetím zápase předkola play off extraligy Vítkovice 5:3, odmítli konec sezony a snížili stav série na 1:2. Gólem a dvěma asistencemi k tomu přispěl útočník Tomáš Svoboda. Čtvrtý duel se hraje v pátek opět v Plzni.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Radost Plzně z branky - slaví Jaroslav Kracík (vpravo v popředí), vlevo je Jan Výtisk z Vítkovic.

Článek
Fotogalerie

Ostravané šli už po 67 sekundách do oslabení po Barankově faulu, ale ubránili se. V první velké šanci se objevil v páté minutě domácí Indrák, který zblízka Bartošáka nepřekonal. Indiáni se následně ubránili při Hrnkově trestu, pak dvěma pokusy zahrozil Indrák a v 11. minutě pomohla Bartošákovi po Lvově střele pravá tyčka.

Po Klokově faulu a Hrbasově vyhození puku do hlediště se naskytla Západočechům na 107 sekund přesilovka pěti proti třem, v níž otevřeli skóre. Po sérii šancí překonal Bartošáka tvrdou ranou Svoboda. Domácí nepouštěli Ostravany do šancí, naopak v 17. minutě znovu udeřili. Svobodův pokus trefil ideálně ze vzduchu Preisinger.

Hned po 10 sekundách druhého dějství se museli hosté bránit při Oleszově trestu, což zvládli ideálně a ještě snížili. Po brejku prostřelil Machovského z pravého kruhu bekhendem Balán. Ve 25. minutě ale vrátil Plzni dvoubrankové vedení po tlaku při signalizovaném vyloučení Kubalík. Nejlepší střelec základní části se trefil poprvé v sérii.

Vzápětí mohl pojistit náskok Stach, ale průnik nezakončil ideálně. Na druhé straně zahrozil Vandas. Hosté přidali na agresivitě a Kolouch se popral se Schleissem. Ostravané se ale neprosadili při Preisingerově trestu a v polovině utkání se radovala znovu Plzeň. Skleničkův pokus tečoval za Bartošákova záda Kracík.

Ve 35. minutě se prosadili hosté, když po rychlé kombinaci Olesze a Zdráhala překonal Machovského Roman. Západočeši ale žádné drama nepřipustili a 74 sekund před koncem druhé třetiny jim opět získal bezpečný náskok přesnou ranou z mezikruží exvítkovický zadák Čerešňák.

Do třetí třetiny nahradil ve vítkovické brance Bartošáka Dolejš, který si ve 43. minutě poradil se Skleničkovou ranou. Plzeň se při pobytu Kratěny a Čerešňáka na trestné lavici ubránila 24 sekund ve třech proti pěti a v pokračujícím oslabení mohl zvýšit Svoboda. Neuspěl v úniku, při kterém ho hákoval Baranka, a ani při trestném střílení Dolejše nepřekonal.

V 53. minutě ještě zkorigoval výsledek v přesilové hře střelou od modré čáry Kucsera. V závěru už se stav nezměnil ani při dlouhé power play Vítkovic.

Předkolo play off hokejové extraligy - 3. zápas:
HC Škoda Plzeň - HC Vítkovice Ridera 5:3 (2:0, 3:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 15. T. Svoboda (Kadlec, Kratěna), 17. Preisinger (T. Svoboda, Stach), 25. D. Kubalík (Kracík, Indrák), 31. Kracík (D. Sklenička), 39. Čerešňák (T. Svoboda, Stach) - 22. Balán, 35. O. Roman (P. Zdráhal, Olesz), 53. Kucsera (D. Květoň). Rozhodčí: Pešina, Hribik - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 7:6, navíc Schleiss (Plzeň) 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 5340. Stav série: 1:2.
Plzeň: Machovský - Kadlec, Němeček, Pulpán, D. Sklenička, Čerešňák, Frühauf - M. Procházka, Lev, Kratěna - Indrák, Kracík, D. Kubalík - T. Svoboda, Preisinger, Stach - Schleiss, Koreis, Hrnka. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Jiří Hanzlík.
Vítkovice: Bartošák (41. Dolejš) - Sloboda, Hrbas, Baranka, Klok, D. Krenželok, Výtisk, od 49. navíc Kovář - P. Zdráhal, O. Roman, Olesz - Vandas, Kolouch, Kucsera - E. Němec, Y. Stastny, D. Květoň - Tomi, Balán, Szturc - od 51. navíc Kurovský. Trenéři: Petr a Trnka.

Reklama