Hlavní obsah

Rada starších zasedla a Chomutov se oklepal. Hráli jsme jako Barcelona, smál se Vondrka

Mladá Boleslav

Kdybyste se Michala Vondrky zeptali na venkovní stadión, na kterém se mu hraje nejlépe, ten v Mladé Boleslavi by v jeho žebříčku určitě figuroval hodně vysoko. Vždyť v základní části tam kapitán chomutovských hokejistů skóroval v obou duelech a ve čtvrtek se dvěma góly a jednou asistencí podílel na výhře Pirátů 5:1 ve třetím utkání předkola play off, díky které Severočeši v sérii snížili na 1:2 na zápasy.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radost hráčů Chomutova, zleva autor třetího gólu Michal Vondrka a Jan Rutta.

Článek

Svědčí vám mladoboleslavský zimák?

Hraje se mi na něm dobře, to přiznávám. Tenhle výkon bych chtěl zopakovat každý zápas. Je to i o momentální formě, nechci to zakřiknout, ale cítím se dobře. Kdyby se mi povedlo mančaft nakopnout a vyhráli bychom v Boleslavi i v pátek, bylo by to úžasný.

Čím si vysvětlujete, že jste v Boleslavi předvedli naprosto odlišný výkon než předtím dvakrát doma?

My starší hráči jsme si k tomu něco řekli a na něčem se domluvili. Nechci úplně říct, že jsme si vyčistili stůl, ale nandali jsme si do hlav, co přesně bychom měli hrát.

Prozradíte co?

Chtěli jsme hrát lépe do defenzivy, abychom je nepouštěli do rychlých protiútoků. Vyšlo to, hráli jsme jako Barcelona.

Všiml jste si před zápasem, že jsou spoluhráči po dvou domácích debaklech mnohem odhodlanější?

Musím říct, že jsem cítil velké odhodlání. Už od rána mi to přišlo úplně jiné než v předchozích zápasech. Myslím, že si kluci konečně uvědomili, o co jde. Budu rád, když to v pátek zopakujeme.

Hodně vám pomohl váš první z přesilovky v 10. minutě?

Strašně moc nás nakopl. Přesně jako pomohl Boleslavi v obou zápasech u nás, tak teď se to otočilo. Ale ještě důležitější bylo, že jsme se ničím nenechali vynervovat a hráli pořád to, co jsme chtěli.

Reklama

Související témata: