Hlavní obsah

Litvínov vyhrál úvodní čtvrtfinále v Hradci, Sparta ztratila náskok a prohrála s Kometou

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Litvínova zvítězili v úvodním čtvrtfinále play off na ledě Hradce Králové 3:2. Mountfield sice v utkání vedl 1:0, ale nakonec utkání ztratil. V druhém souboji Sparta sice vedla nad Kometou Brno v páté minutě 2:0, ale nakonec v závěru zápas ztratila a prohrála 2:3.

Foto: David Taneček, ČTK

Litvínovští hokejisté Kristian Reichel, Daniel Sorvik a Lukáš Válek se radují z vyrovnávacího gólu na 1:1 ve čtvrtfinále play off hokejové extraligy.

Článek
Fotogalerie

Hokejisté Litvínova udělali první krok směrem k semifinále. Vyhráli na ledě východočeského Mountfieldu Hradec Králové 3:2. V utkání přitom rychle prohrávali, ale manko se jim povedlo ještě do konce první dvacetiminutovky vymazat.

Severočeši pak dokonce skóre otočili na 3:1 i díky gólu Lukeše v oslabení a měli duel pod kontrolou. Hradec snížil až v úplném závěru, to už ale na další zvrat v utkání nestačilo.

Do čtvrtfinále mezi Spartou a Kometou Brno vlétli Pražané jako uragán a po pěti minutách vedli 2:0. Jenže, když na začátku druhé třetiny hosté snížili, bylo zaděláno na drama. A to se také potvrdilo.

Na ledě se ve vypjatém duelu začalo jiskřit, ale skóre se dlouho neměnilo. Až v závěru udeřila dvakrát Kometa a šokovala fanoušky Sparty. Brno slaví první výhru v sérii.

V úterý jsou na programu druhé zápasy na stejných stadiónech. Ve středu startují další dvě série. Liberec se utká s Plzní a Třinec s Chomutovem.

Extraliga čtvrtfinále 1. zápasy
Hradec Králové - Litvínov 2:3
Branky: 8. Kukumberg, 60. Džerinš - 19. Válek, 32. Lukeš, 51. Martynek.
Sparta - Brno 2:3
Branka: 5. Hlinka, 5. P. Vrána - 23. Němec, 56. Nečas, 57. Mallet.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice