Hlavní obsah

Chomutov vyškolil Třinec v přesilovkách. Je šílené, když tým doplatí na vaše chyby, ví Rákos

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Trpělivě a velmi úsporně dokráčeli chomutovští piráti k prvnímu čtvrtfinálovému vítězství na ledě Třince. Na brankáře Hrubce vyslali pouhých dvanáct střel, přesto jim to bohatě stačilo k vítězství 2:0.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Ján Laco z Chomutova a Daniel Rákos z Třince.

Článek

Cenu smolař dne si z úvodního čtvrtfinále odnesl útočník Třince Daniel Rákos. Dvakrát seděl na trestné lavici a v obou případech se z ní díky gólu Chomutova vracel dříve, než by toužil. „Asi jsem moc chtěl. Byly to zbytečné fauly. Je šílené, když tým doplatí na vaše chyby," nevymlouval se Rákos. „První třetina přitom byla z naší strany dobrá. Bohužel jsme neproměnili šance. Soupeř se pak dostal do vedení a hrál to, co potřeboval," říkal útočník.

Chomutov se s Třincem nepouštěl do útočných manévrů a trpělivě vyčkával. „Mají ještě lepší mužstvo než Boleslav a kdybychom s nimi hráli nějaký megaútočný hokej, tak bychom z toho asi nevyšli úplně dobře. Hráli jsme to, co jsme chtěli a vyšlo to," culil se obránce Jan Rutta, který se na historicky prvním vítězství Chomutova na třineckém ledě podílel přihrávkami na oba góly. První využil Vondrka, při druhém gólu tečoval střelu Poletín. „Myslím, že naše výhoda je, že jsme zahřátí z předkola a tým šlape na obrátkách play off," hledal příčiny úspěchu reprezentační obránce.

Přihrávky mohl mít klidně tři, gól Humla v úvodu druhé části ale sudí pro vysokou hůl neuznali. „Já nevím, vůbec mě nenapadlo, že by to neměl být gól. A když jsem pak viděl na kostce, že měl Ivan hůl u pasu.... No, vyhráli jsme, vem to čert," mávl rukou Rutta.

Zatímco sérii proti Boleslavi začal Chomutov šestibrankovým přídělem, v Třinci slovenský brankář Ján Laco pochytal všech 38 střel. „Ustáli jsme naše oslabení a podařilo se nám dát góly v přesilovkách. To bylo rozhodující. Po těch dvou propadácích s Boleslaví jsme se vrátili k naší hře a zase to funguje," povídal Laco.

Reklama