Hlavní obsah

Co říkám na rekord? Že už jsem starý, culil se Kadlec. Tygry nechce pustit do trháku

Mimořádný duel sehrál ve středu večer na libereckém ledě plzeňský obránce Petr Kadlec. Čtyřicetiletý hokejista nastoupil ke svému 1210. duelu, čímž překonal rekord Františka Ptáčka v počtu extraligových startů. Radost z historického zápisu mu však pokazil konečný výsledek, Západočeši prohráli v úvodní čtvrtfinálové bitvě s obhájci titulu 1:3.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Plzeňský obránce Petr Kadlec překonal rekord Františka Ptáčka v počtu extraligových startů.

Článek

Kadlec strávil podstatnou část kariéry ve Slavii, s níž slavil dva tituly. Od roku 2014 hájí barvy Škodovky, s níž se snaží po roce znovu probojovat mezi nejlepší čtyřku. "Co říkám na rekord? Že jsem starý," usmíval se po utkání zkušený bek, který významný milník příliš neprožíval.

Hokejisté s nejvyšší počtem startů v extralize
1. Petr Kadlec1210 zápasů
2. František Ptáček1209
3. Petr Leška1156
4. Jan Peterek1139
5. Jiří Burger1130

"Vůbec nad tím nepřemýšlím. Rozhodně si neřeknu: 'Jé, odehrál jsem 1200 zápasů'. Na zádech to číslo mít napsané nebudete. Opravdu nekoukám, kolik mám za sebou utkání. Teď jsem v Liberci, kde chceme uhrát nějaký zápas," tvrdil Kadlec, jenž má na západě Čech kontrakt i na příští sezónu a rekordní hranice se díky němu tak nejspíš ještě posune.

Jeho mužstvu se úvodní čtvrtfinálová bitva nevydařila. Pro vývoj celého střetnutí byla klíčová hned první třetina, v níž Severočeši odskočili soupeři na dvougólový rozdíl.

"Domácí na nás vlétli, protečovávali puky, chodili dopředu ve třech hráčích, byli rozjetí a my jsme si s tím nevěděli rady. Z toho vyplynuly góly. A když v Liberci prohráváte 2:0, těžko se to otáčí," litoval Kadlec. "Hodně jsme hráli bez puku, což je těžké. Jen honíte hráče a těžko se dostanete k nějaké akci," pokračoval smutně.

Stach: První třetina byla z naší strany tragická

Západočeši si vypracovali několik slibných příležitostí, recept na skvělého Jána Lašáka ale našel pouze ve 48. minutě Stach. "Měli jsme velkou šanci srovnat na 2:2. Kdybychom dali gól, mohlo to být jiné, ale to je kdyby. Měli jsme tragickou první třetinu a Liberec byl lepší," myslí si plzeňský útočník, jenž rozsekl nervydrásající pátý duel předkola ve Vítkovicích.

Plzeňané však nevěší hlavy a doufají, že ve čtvrtek sérii s vítězem základní části srovnají. "Nesmíme s nimi hrát nahoru dolů a nechat si je odskočit. Není lehké pak dotahovat," připomněl Kadlec.

Vyhraje druhý čtvrtfinálový zápas play off Liberec, nebo Plzeň?
Liberec
68 %
Plzeň
32 %
Celkem hlasovalo 1400 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice