Hlavní obsah

Indiáni slaví, šest gólů srazilo Liberec. Třinec uspěl v Chomutově

Aktualizováno

Hokejisté Plzně porazili ve čtvrtfinále play off extraligy Liberec 6:3 a snížili sérii na 1:2 na zápasy. Druhé nedělní utkání o semifinále patřilo Chomutovu s Třincem, zde hosté vyhráli v prodloužení, když Kane ukončil zápas v 77. minutě. Oceláři snížili v sérii 1:2 na utkání. V pondělí jsou na programu čtvrté zápasy.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeň slaví gól, Liberec ve třetím čtvrtfinále prohrává.

Článek
Fotogalerie

Plzeň začala podle představ, po osmi minutách vedla 2:0, ale po zahajovací třetině byl stav 3:2. Střelci byli při chuti i v prostřední dvacetiminutovce, kdy padly dvě branky. Po jedné na každé straně a úřadující mistr prohrával stále o jeden gól. Tomáš Svoboda poslal Indiány opět do dvougólového vedení, a to zásluhou svého třetího gólu v utkání. Na 6:3 upravil v poslední minutě Dominik Kubalík.

Třinec vedl 1:0, ale dlouho si tento stav neužil. Po pár minutách domácí otočili skóre a vedli 2:1, obrat jim trval 50 sekund a tým vedený trenérem Vladimírem Růžičkou mířil za šestou výhrou v řadě ve vyřazovacích bojích. Jenže pět minut před koncem třetí části srovnal obránce Vladimír Roth na 2:2 a duel musel jít do prodloužení. Zde se v 77. minutě trefil opět Kane a Oceláři získali první bod v sérii.

Hokejisté Karlových Varů si bez větších problémů poradili s Olomoucí ve skupině o umístění - 6:2. O výsledku rozhodla především první třetina, kterou domácí vyhráli 4:0. Ve druhém utkání hráči Pardubic vyhráli doma nad Zlínem 3:2 po prodloužení, když v 65. minutě rozhodl Tomáš Rolinek.

.

Reklama