Hlavní obsah

Nemáme kam uhnout. Pokusíme se o velký zázrak, plánoval sparťanský kouč Kalous

Brno

Historie se opakovala i potřetí. Brněnští hokejisté ani v dalším utkání čtvrtfinále extraligového play off se Spartou nezvládli úvodní třetinu, avšak dvougólovou ztrátu dvakrát dohnali a po 44 vteřinách prodloužení se jim povedlo vstřelit rozhodující gól na 4:3. V sérii tak vedou už 3:0 na zápasy, a pokud i dnes na svém ledě zvítězí, postoupí už mezi čtyři nejlepší týmy.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Trenér Sparty Jiří Kalous.

Článek

„Je to paráda. Asi vůbec nikdo nečekal, že se čtvrtfinále bude vyvíjet takhle jednoznačně pro nás. Jásat ovšem ještě nemůžeme, potřebujeme udělat poslední krok. A to nebude snadné," nepropadal euforii autor rozhodující trefy Brna Marcel Haščák, který navíc i snižoval na 1:2. „To Vincour přesně trefil moji hokejku," pochválil spoluhráče. „A vítězná branka byla výsledkem perfektní práce celé pětky v útočném pásmu. To, že jsem zakončoval já, je pro mě třešnička na dortu," usmíval se.

Přivítal by, kdyby si Kometa už nenechala soupeře v sobotu gólově utéct. „Ale pokud se nám to nepovede a zase skóre otočíme, zlobit se určitě nebudeme," uculoval se Haščák.

Brněnský asistent Kamil Pokorný prozradil, že si jeho celek chtěl v nastavení počínat trpělivě a počkat si na šanci. „Přišla hodně rychle, Haščák jí využil. Jsme nadšeni, že jsme našim fanouškům udělali radost. Snad to v sobotu zopakujeme," doufal.

Kometa zvládla těžké střetnutí i bez zkušeného forvarda Erata. „Chyběl ze zdravotních důvodů," tvrdil Pokorný.

Ve sparťanské kabině zavládlo opět zklamání. „Takové porážky srážejí naši psychiku. Kometa má ostřílené hráče, kteří důsledně trestají naše chyby. Soupeř je oproti nám neskutečně produktivní," posteskl si útočník Petr Vrána. „Nezbývá nám než se co nejlíp připravit na další utkání a pokusit se vrátit sérii ještě zpátky do naší haly," plánoval okamžitě.

Kouč Pražanů Jiří Kalous přemýšlel, jak do druhého dne pozvednout sebevědomí svého týmu. „Je hrozné, když prohrajeme potřetí za sebou vlastně úplně stejným způsobem. Musíme zapracovat na tom, abychom zvedli hlavy a v dalším zápase v Brně uspěli. Pak bychom se ještě mohli pokusit o velký sportovní zázrak. Už zkrátka nemáme kam uhnout," měl Kalous jasno.

Reklama

Související témata: