Hlavní obsah

Rychlý proces! Brno smetlo Spartu a je v semifinále. Hradec odskočil Litvínovu

Praha
Aktualizováno

Kometa Brno smetla Spartu ve čtyřech zápasech a vyhrála čtvrtfinálovou sérii hokejové extraligy 4:0 na zápasy. Hned první mečbol domácí využili, porazili sparťany 4:1, když si hattrick připsal Vojtěch Němec. Litvínov doma nestačil na Hradec Králové a prohrál 1:2, hosté vedou v sérii 3:1 na utkání.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Děkovačka hokejsitů Brna po čtvrtfinále se Spartou.

Článek
Fotogalerie

Brno se dostalo do vedení, Sparta tlačila a srovnala. Domácí si ale vše hlídali, dvakrát se trefil Vojtěch Němec. Tak skončila první třetina mezi Kometou a Spartou. Poprvé v sérii, kdy tým vedený trenérem Jiřím Kalousem nevyhrál zahajovací dvacetiminutovku.

Náznak změny v sérii? Ne. Po sedmi minutách druhé části se opět radoval Němec a připsal si hattrick, což bylo avízo pro sparťanského gólmana Tomáše Pöpperleho, šel na střídačku a do branky narukoval Filip Novotný. V prostřední části gól nepustil, ale sparťané také žádný nepřidali, a to ani v přesilovce pět na tři.

Třetí třetina sparťanský zázrak nepřinesla a Brno smetlo Spartu v sérii hranou na čtyři vítězství ve čtyřech zápasech. Kometa je v semifinále, Sparta pro letošní sezónu skončila.

Co třetina to jeden gól. Takovou produktivitu si na sobotu schovali hokejisté Litvínova a Hradce Králové. V poslední minutě první třetiny poslal hosty do vedení Jiří Šimánek. V prostředí srovnal Viktor Hübl. Zápas rozhodl v 54. minutě Rastislav Dejl, hosté vyhráli 2:1 a vedou v sérii 3:1 na zápasy.

Hokejová extraliga – čtvrtfinále
Brno – Sparta 4:1
Branky: 2. Haščák, 17., 19., 27. V. Němec  - 7. Pech
Stav série 4:0
Litvínov – Hradec Králové 1:2
Branka: 25. V. Hübl - 20. Šimánek, 54. Dej
Stav série 1:3

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec