Hlavní obsah

Vsadili jsme na obranu a loupili v Litvínově i podruhé, raduje se hradecký Štajnoch

Litvínov

Už jen poslední krok dělí hradecké hokejisty od vysněného semifinále extraligy. V předchozích třech letech se v play off nedostali ani k postupovému mečbolu, teď si ho vezou z litvínovského ledu domů pro úterní pokračování série.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Radost hokejistů Hradce Králové v Litvínově.

Článek

Po třetí výhře Mountfieldu v řadě se litvínovské mužstvo dostalo do svízelné situace – ve čtvrtfinále už nesmí ani jednou prohrát, jinak mu skončí sezóna. „Tlak teď přejde na soupeře. Taháme za delší konec provazu my, ale nesmíme si myslet, že je hotovo. Víte, co se říká o posledním kroku? Že je nejtěžší," uvažoval Rastislav Dej, jenž dal čtyři minuty před koncem v přesilovce vítězný gól. „Báječná žabička od Bedýnky, stačilo přesně vystřelit k tyči," liboval si.

Verva se pak marně snažila vyrovnat i při více než minutové power play. Hradec na výhru z venku ve vyřazovací části čekal přesně tři roky, teď přidal dvě během 24 hodin. „Je to moc důležité, že nám podařilo oloupit Litvínov na jeho ledě i podruhé. Hráli jsme zase přesně to, co jsme chtěli a domácím to znovu činilo velké problémy. Základ vidím v obranné činnosti, kde to dobře čistíme před brankou a Rybár toho pak spoustu pochytá," vykládal hradecký bek Martin Štajnoch.

Problémy Litvínova s obranou soupeře

Litvínov má skutečně velké potíže s pečlivou defenzívou soupeře. Za poslední tři duely série si připsal dohromady pouze 38 střeleckých pokusů mezi tyče a vstřelili jen dva góly. Tak bídně vyhlíží útočná síla Vervy. „Hradečtí dobře brání modrou čáru a jsou tam zalezlí v pěti vzadu. Nesmíme si tak hrát s pukem a víc si za tím jít," tvrdil útočník František Lukeš.

Domácí tým se ale prosadil pouze trefou v oslabení, která byla odpovědí na hradecký gól padesát vteřin před sirénou oznamující konec první třetiny, při němž Šimánek uplatnil důraz před brankovištěm. „Za stavu 1:1 bylo vše otevřené. Vyloučení na dvě plus dvě minuty v závěru nás znovu stálo zápas. Přitom jsme si vytvořili dost možností, jak skórovat, ale bohužel takové zápasy, že se nepromění šance, se stávají," litoval trenér Radim Rulík.

Hradec si byl vědom, že vítězství doslova ubojoval. „Vyplatilo se nám soustředit se na defenzivu. Klíčovým faktorem byla naše lepší efektivita v zakončení a výkon Patrika Rybára, který nás v důležitých momentech podržel," mínil kouč hostů VáclavSýkora.

Reklama

Související témata:
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín