Hlavní obsah

Postup Hradce do semifinále kalí Pláňkovi jen pokuta za filmování

Praha

Hokejový obránce Hradce Králové Martin Pláněk byl z rozhodnutí disciplinární komise extraligy potrestán pokutou ve výši deseti procent měsíčního platu za nafilmovaný pád z úterního pátého čtvrtfinálového zápasu play off s Litvínovem.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Martin Pláněk z Hradce Králové (v černém) v souboji s litvínovským Lukášem Válkem.

Článek

Pláněk se v závěru druhé třetiny teatrálně skácel k ledu po předchozím hákování litvínovského beka Karla Kubáta a rozhodčí Hradil s Pražákem oběma hráčům udělili menší trest, Pláňkovi za nafilmovaný pád.

„Pláněk se při pádu zcela nepřirozeným, intenzitě zákroku neodpovídajícím způsobem prohnul, k pádu navíc došlo s časovým odstupem, který vylučuje, aby byl nevyhnutelným důsledkem zákroku protihráče," zkonstatoval předseda disciplinárky Karel Holý.

Kromě desetiprocentní pokuty z měsíčního platu byl Pláněk zároveň upozorněn, že případné další takové provinění může být posuzováno jako jednání proti fair play, neboť u hradeckého obránce jde v posledních dvou letech o opakovaný přestupek.

Hradec Králové v úterý porazil Litvínov 7:4, celou sérii pak vyhrál 4:1 na zápasy a slaví historický postup do semifinále.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín