Hlavní obsah

Maxwell prodloužil smlouvu s Mladou Boleslaví

Mladá Boleslav

Americký hokejový brankář Brandon Maxwell bude i nadále působit v Mladé Boleslavi, kam přišel na začátku ledna po předčasném konci angažmá v Pardubicích. Šestadvacetiletý Maxwell uzavřel s Bruslařským klubem novou roční smlouvu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Boleslavi Brandon Maxwell.

Článek

"Upřímně řečeno jsem byl až nadšený, když za mnou vedení klubu přišlo s tím, že chtějí, abych tu pokračoval. Bylo to pro mě hodně jednoduché rozhodnutí. Je tady parta suprových hráčů i kolegů z realizačního týmu, kamarádů," řekl Maxwell klubovému webu.

Od příchodu do Mladé Boleslavi stihl 16 zápasů v základní části, v kterých měl průměr 2,02 obdržené branky na zápas, úspěšnost zákroků 93,60 procenta a čtyřikrát udržel čisté konto. V pěti duelech při vyřazení v předkole play off s Chomutovem si udržel průměr rovných tří branek na utkání a úspěšnost 90,45 procenta.

"Olda Kopecký je ten nejlepší kustod, jakého jsem kdy zažil, strašně mi se vším pomáhá. S (trenérem brankářů) Radkem Haasem je radost denně pracovat. Všichni v klubu se ke mně chovají hrozně mile od první minuty, co jsem se tu objevil," navázal Maxwell. "A krom přátelství a pohody jsem tu našel i opravdové profíky, kteří vědí, co dělají. Slíbil jsem sám sobě, že příští sezonu chci hrát někde, kde budu cítit, že je možné vyhrávat. To místo jsem našel tady."

V extralize chytal Maxwell i za Vítkovice. Celkem má v české nejvyšší soutěži na kontě 87 utkání s průměrem 2,55 branky na zápas, s úspěšností 91,71 procenta a osmkrát vychytal nulu.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec