Hlavní obsah

Janko byl jako zeď, chválí Piráti gólmana Laca. Tygry doma složili během 96 vteřin

Chomutov

Hokejisté mistrovského Liberce museli zapomenout na to, že by hned na první pokus v Chomutově utrhli postupový mečbol v semifinále extraligového play off. Žádnou z dvaadvaceti střel nepřekonali Laca v brance Pirátů a ti po výhře 2:0 mohou ve středu na svém ledě srovnat sérii.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Liberecký Milan Bartovič se snaží překvapit chomutovského brankáře Jána Laca, brání mu Dávid Skokan.

Článek
Fotogalerie

„Janko byl jako zeď," oceňoval výkon gólmana domácí útočník Ivan Huml, jehož trefa v oslabení završila dvougólový úder během 96 sekund třetího dějství. „Bylo to hodně o prvním gólu. Dali jsme ho my a tím si i naklonili štěstí na svou stranu, takže ještě žijeme," říkal trenér vítězů Vladimír Růžička.

Než Piráti otevřeli skóre, vyřešil zdánlivě beznadějnou situaci při přečíslení Stránského a Vitáska obětavým skokem do přihrávky Vondrka. „Ujeli nám dva na nikoho, ale on to jako správný kapitán dobruslil a zachránil za beky," ocenil kouč. Vzápětí přišel domácí brejk zakončený kličkou právě Vondrky. „Ani jsem si na něj nekřikl, aby mi přihrál. Věděl jsem, že nejlepší bude, když Mižu (Vondrka) to zakončení vezme na sebe," mínil Huml.

Bílí Tygři cítili, že právě tím se jinak hodně opatrný zápas lámal. „Můžeme si za to sami, měli jsme vstřelit ten první gól my a neposadit soupeře do sedla," říkal gólman Ján Lašák. Chomutov ale prokázal víc trpělivosti. „Řekli jsme, že musíme být hodně pečliví dozadu a přestože to bylo dlouho 0:0, tak jsme nepanikařili," mínil Ivan Huml.

„Nedali jsme vyloženou šanci, pak hned propadli a dostali gól," mrzelo libereckého Ondřeje Vitáska. O minutu později skončil na trestné lavici domácí Skokan, i když Stránského do tváře u mantinelu zasáhla vysoká hůl vlastního obránce Vitáska. „Vůbec jsem to neviděl, jak jsem byl k oběma zády," dušoval se zadák Tygrů. „Nejvíc mě štve, že přesilovka byla jedinečnou šancí, jak vyrovnat, ale místo toho jsme inkasovali," vykládal Vitásek. „Tam jsme podcenili situaci a takové chybičky rozhodují," mínil kouč hostů Filip Pešán.

Reklama

Související témata: