Hlavní obsah

Brněnský kouč vtrhl do kabiny rozhodčích, chtěl je dostat pod tlak. Kometa platí i za fanoušky

Praha
Aktualizováno

Hokejová Kometa Brno musí z rozhodnutí disciplinární komise extraligy zaplatit pokutu třicet tisíc korun za to, že její asistent trenéra Martin Pešout nepovoleně vstoupil po třetí třetině sobotního šestého semifinálového zápasu play off proti Hradci Králové do kabiny rozhodčích.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Trenéři brněnské Komety Martin Pešout (vlevo) a Kamil Pokorný.

Článek

Hlavní rozhodčí Hejduk s Mrkvou poslali v závěru třetí třetiny za nerozhodného stavu 1:1 Kometu po faulu vysokou holí do tří a Hradec tak měl na konci základní hrací doby šanci v přesilovce rozhodnout zápas ve svůj prospěch a vynutit si tak rozhodující sedmý duel.

Nejspíš kvůli nespokojenosti s výkonem arbitrů vniknul Pešout během přestávky před prodloužením do kabiny rozhodčích, což však herní řád soutěže zakazuje.

„Kluby jsou povinny zajistit, aby nikdo nepovolaný neměl přístup do kabiny rozhodčích a s přihlédnutím ke skutečnosti, že jednání Martina Pešouta bylo zjevně motivováno snahu vytvořit na rozhodčí tlak, byl pořádající klub Kometa Brno potrestán finanční pokutou ve výši 30 tisíc korun," uvádí v tiskové zprávě předseda disciplinárky Karel Holý.

Není to však jediná pokuta pro Brno, které nakonec v nastavení nerozhodný stav zlomilo ve svůj prospěch a zajistilo si tak postup do finále extraligy. V prodloužení sobotního duelu totiž jeho fanoušci vhazovali předměty na ledovou plochu poté, co byl na videokostce odvysílán zákrok hradeckého útočníka Köhlera na Ondřeje Němce, který po ataku nedohrál.

„Vzhledem k tomu, že se jednalo o druhé podobné provinění klubu v probíhající sezóně, že k incidentu došlo po odvysílání sporné situace, což herní řád zakazuje, a že utkání muselo být na dobu nutnou k úklidu ledové plochy přerušeno, byla Brnu udělena pokuta ve výši 10 tisíc korun," oznámil Holý.

Reklama

Související témata: