Hlavní obsah

Ševc může využít syny jako skauty

Liberec

Soustředil se výhradně na práci v liberecké obraně a semifinálovou sérii mezi hokejisty Brna a Hradce nesledoval, přesto informací o posledním soupeři Bílých Tygrů v cestě za obhajobou titulu dostane Martin Ševc kupu. A to nejen od trenérů, role pozorovatelů se totiž ujali i jeho synové. Jednomu špehovi je šest, druhému tři roky.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký obránce Martin Ševc před finále extraligy.

Článek

„Na zápasy se dívali a určitě mi podají report. Jsou to takoví moji skauti a určitě mi řeknou, na koho si dávat pozor," usmíval se pětatřicetiletý bek. „Ještě jsem se jich ale neptal. V pondělí jsem využil toho, že bylo hezky, takže jsem udělal něco na zahradě. Ale nějaké náznaky už od nich byly, takže mi třeba něco nakreslí a ukážou naživo, jak to Kometa hraje," pokračovala dobře naladěná opora Tygrů.

Ti mají po roce opět na dosah zlato. Jediným celkem, který je může připravit o titul, je Kometa. Ševc s ní ve finále očekává zajímavé souboje. „Brno hraje v play off výborně, má nabitý kádr, samé hvězdy. My zase spoléháme na tým, nikdo nevyčnívá, to je naše síla," říká.

Kometu ani jednou neporazili

Vzájemná bilance v sezóně vyznívá jasně pro Kometu. Tygři v základní části brněnský tým ani jednou v normální hrací době neporazili, tato skutečnost ale ostříleného zadáka nijak neděsí. „Se Spartou jsme loni měli také negativní bilanci, a jak to nakonec dopadlo," připomíná Ševc vítězné finále z minulé sezóny.

Po ostrém střetu s chomutovským Račukem v třetím semifinálovém duelu utrpěl tržnou ránu na hlavě a od té doby nastupuje s celoobličejovým krytem, jenž ve finále vymění za košík. Spoluhráči si ho proto dobírají. „Dělají si ze mě srandu. Že jsem prý junior, tak abych z toho nebyl vyklepaný, že si s nimi můžu zahrát," culí se Ševc.

Popíchla ho i manželka. „Říkala mi, že aspoň nejsou vidět chlupy, co mám na hubě místo vousů, že jsem prý za tím aspoň trochu schovaný," směje se. Sám před finále nervozitu necítí a věří, že jeho tým silného soka zdolá. „Hlad po úspěchu nám rozhodně nechybí," ujišťuje Ševc.

Reklama

Související témata: