Hlavní obsah

Kanonýr Kubalík by podle ruských médií mohl hrát za Ufu

Nejlepší střelec posledních dvou sezon hokejové extraligy Dominik Kubalík by podle informací ruských médií mohl od nové sezóny oblékat dres Ufy. S vedením Salavatu Julajev, který před šesti lety dobyl Gagarinův pohár pro vítěze Kontinentální ligy, má možnost jednat díky klauzuli ve smlouvě s extraligovou Plzní. Barvy ruského celku už naopak nebude hájit jiný český útočník Tomáš Mertl.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dominik Kubalík si možná zahraje ruskou KHL.

Článek

Jednadvacetiletý plzeňský rodák Kubalík, jenž v kariéře působil mimo západočeský klub již v letech 2012 až 2014, kdy hrál zámořskou juniorskou soutěž OHL, patřil poslední dva ročníky mezi hlavní opory Škody. Stihl během nich odehrát včetně vyřazovacích bojů celkem 121 zápasů a připsal si 97 bodů za 58 gólů a 39 asistencí.

Kubalík, 191. hráč draftu NHL 2013, kdy si ho vybralo Los Angeles, již dříve připustil, že zvažuje nové výzvy, což mu přes platný kontrakt s Indiány dovoluje klauzule o možnosti odchodu do zahraničí. Ten už také v Plzni berou za hotovou věc a shánějí adekvátní náhradu.

Chce mít brzy jasno

"Je důležité, aby to nebyl skok do ničeho, aby to nebyl moc velký krajíc. Musím to probrat, ale až bude čas. I když bych měl rád jasno co možná nejdříve," prohlásil Kubalík na začátku dubna.

V sezóně Kubalík nasbíral v deseti vystoupeních v reprezentačním dresu sedm bodů (1+6). Do nominace kouče Josefa Jandače na světový šampionát ve Francii a Německu se ale nedostal.

Po skončení smlouvy si hledá nové angažmá jednatřicetiletý Mertl, který přišel do Ufy koncem prosince z Medveščaku Záhřeb. Za ruský klub odehrál deset utkání základní části, v nichž dal čtyři góly a na jeden nahrál. V pěti utkáních play off nebodoval.

Reklama

Související témata: