Hlavní obsah

Hokejová Sparta získala finského gólmana Aittokallia

Praha

Novou posilou hokejistů pražské Sparty je finský brankář Sami Aittokallio. Čtyřiadvacetiletý rodák z Tampere chytal naposledy finskou ligu za Kärpät Oulu, ale okusil i NHL ve dvou utkáních v dresu Colorada, které si ho vybralo jako 107. hráče na draftu 2010.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Tomáš Pöpperle Spartu opustil, do pražského klubu míří finský brankář Sami Aittokallio

Článek

"Má zkušenosti ze zámoří a chytal naposledy za jedno z nejlepších mužstev Evropy. Máme na něj vynikající reference," uvedl pro klubový web sportovní manažer Michal Broš, který právě v Oulu odehrál během aktivní kariéry tři sezony.

V uplynulé sezoně nastoupil Aittokallio za Kärpät k 16 duelům o ligové body, v nichž inkasoval v průměru 2,41 gólu na zápas při úspěšnosti zákroků 91,3 procenta, jedno utkání dochytal s čistým kontem. Čtyři starty přidal v Lize mistrů, kde chytal i proti Spartě v obou utkáních prvního kola play off.

Aittokallio by mohl po odchodu Tomáše Pöpperleho zastávat úlohu týmové jedničky. Připraven krýt mu záda nejspíš bude o rok mladší David Honzík, který přišel v tomto týdnu s obráncem Tomášem Dvořákem z Karlových Varů.

Již začátkem května oznámila Sparta příchod útočníků Roberta Říčky ze Zlína a Nora Aleksandera Reichenberga ze Storhamaru. Pražský celek při obhajobě loňského stříbra vypadl letos ve čtvrtfinále play off s pozdějším mistrem Kometou Brno. "Nadále pracujeme na posílení týmu a jsme v jednání s dalšími hráči," uvedl Broš.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice