Hlavní obsah

Zámořské manévry! Pardubice vsadily na kanadskou posilu

Pardubice

Hokejový obránce Jacob Cardwell se stal novou posilou zadních řad extraligových Pardubic. Pětadvacetiletý Kanaďan, který naposledy oblékal dres slovenských Nových Zámků, podepsal s vedením Dynama roční kontrakt.

Foto: web HC Dynamo Pardubice

Posilou HC Dynamo Pardubice se stal kanadský obránce Jacob Cardwell.

Článek

Dynamo, jež zachránilo účast mezi elitou až v baráži, si od urostlého zadáka hodně slibuje. "Po odchodu Nicholase Schause jsme hledali obránce s pravým držením hole, který by nám pomohl zacelit tuto mezeru. Skautovali jsme hráče z české extraligy a ze zahraničí. Po zvážení všech poznatků a referencí jsme se rozhodli angažovat Jacoba," okomentoval Cardwellův příchod generální manažer Dušan Salfický.

Cardwell hrál v minulosti v zámoří dlouhodobě juniorskou OHL. Minulý ročník absolvoval ve slovenské nejvyšší soutěži včetně play off 51 utkání a připsal si 26 bodů za osm gólů a 18 asistencí, což ho řadilo k nejproduktivnějším bekům ligy.

"Analyzovali jsme jeho výkonnost z minulé sezóny, dále jsme se intenzivně zabývali jeho charakterem a jakým je člověkem. Patřil k nejlepším bekům slovenské extraligy, má kvalitní střelu. Drtivá většina referencí na něj byla výrazně pozitivní. Získáváme v něm kvalitního obránce," doplnil Salfický.

Třicetiletý Američan Schaus, který přišel do Pardubic před uplynulou sezónou z Innsbrucku z EBEL a stal se nejproduktivnějším obráncem extraligy, odešel do Magnitogorsku do KHL.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.