Hlavní obsah

Hokejový obránce a bývalý rekordman Ptáček ukončil kariéru

Praha

Hokejový obránce František Ptáček po 23 odehraných sezonách ukončil ve 42 letech kariéru. Hráč s druhým nejvyšším počtem startů v domácí extralize, v níž odehrál 1209 zápasů, po konci v prvoligovém Kladně další angažmá nehledá a stal se asistentem koučem u mládeže Sparty.

Foto: Milan Malíček, Právo

František Ptáček z Hradec Králové v utkání pátého extraligového kola proti Kladnu.

Článek

Ptáček právě ve sparťanském klubu prožil nejúspěšnější období kariéry, s Pražany získal čtyři tituly a přidal stříbro a tři bronzy. Poslední dva roky strávil v Kladně, jeho extraligový rekord proto letos v březnu překonal plzeňský Petr Kadlec.

"Už se mi nechtělo nikam dojíždět a tak jsem jen čekal na vyjádření Kladna. V první lize je to kromě Slavie nejbližší prvoligový klub. A když mi řekli, že chtějí jít jinou cestou s mladšími hráči, tak jsem se rozhodl pro ukončení aktivní kariéry," uvedl na klubových stránkách Sparty její odchovanec.

V extralize Ptáček nastupoval naposledy v dresu brněnské Komety, předtím mimo Spartu hrál za Hradec Králové, České Budějovice a Karlovy Vary. Trenérskou dráhu zahájí jako asistent kouče u mladšího dorostu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.