Hlavní obsah

Hokejové Kladno odtajnilo novou koncepci. Na co Jágrův klub vsadí?

Kladno

Tři roky neúspěšné snahy vrátit kladenský hokej do extraligy přiměly vedení slavného klubu změnit strategii. Rytíři se rozhodli vytvořit jádro patnácti klíčových hráčů, s nimiž uzavřou víceleté kontrakty s možností opce. Díky nové koncepci chtějí Středočeši v horizontu tří let proniknout zpět mezi elitu.

Foto: Jan Švanda, Právo

Jednatel kladenského hokejového klubu Jaromír Jágr starší (vpravo) podepisuje dotační smlouvu. Vedle něj sedí primátor města Milan Volf (uprostřed) a trenér Rytířů Pavel Patera.

Článek

„Když bude šance, porveme se o postup samozřejmě dřív," ujišťuje kouč Pavel Patera. Kladenští rázně končí se stylem pokus - omyl. Podepíší perspektivní mladé hokejisty (jmenovitě třeba Strnad, Kubík, Machač), jež poté doplní dalšími hráči. Pracovat budou s vlastními mladíky a zároveň se chystají udržovat kontakty s odchovanci klubu, kteří hrají nejvyšší soutěž jinde, ať už v tuzemsku nebo zahraničí. „Tři roky jsme stavěli mužstvo z krajánků a nebylo to ono," vysvětluje podniknuté kroky jednatel Rytířů Jaromír Jágr starší, jehož syn Jaromír je od června stoprocentním vlastníkem klubu.

Středočeši si uvědomují, že k naplnění extraligových ambicí potřebují v kádru také lídry a ostřílené borce, jež by talentovaným borcům předávali zkušenosti. „Jednali jsme s Jirkou Burgrem, Petrem Tenkrátem a Pavlem Skrbkem. Ani s jedním z nich jsme se ale nedohodli," mrzí Pateru. „Budeme sledovat trh a nějaký starší zkušenější hráč by třeba mohl přijít," připomíná.

Otazník visí i nad budoucností kanonýra Petra Tona, kterého v závěru sezóny sužovaly zdravotní potíže. „V září se rozhodne, jestli bude pokračovat v kariéře," tvrdí olympijský šampión z Nagana.

Město uvolnilo finanční dotaci

Nejvýraznější posilou pro příští prvoligovou sezónu se stal Miroslav Kopřiva. Zkušený brankář naposledy působil v Košicích a v týmu doplní dvojici Lukáš Cikánek - David Stahl.

Na střídačce se vedle Patery objeví i zkušený odborník Miloslav Hořava, jenž na konci uplynulého ročníku pomáhal s tréninky na ledě. „Hráči ho berou a chodí rádi na tréninky. Je to svérázný člověk, který se k tomu postavil správným směrem," libuje si Jágr starší. „Z mého pohledu jde o trenérskou dvojici z říše pohádek a snů," usmívá se i kladenský primátor Milan Volf, jenž s hokejovým klubem uzavřel novou dotační smlouvu.

„Statutární město uvolnilo na podporu A-týmu pět miliónů korun. To je podle zákonů Evropské unie maximum, kolik může město poskytnout organizaci, která se zabývá profesionálním sportem," upřesnil.

Podaří se kladenským hokejistům do roku 2020 postoupit do extraligy?
Ano
69,2 %
Ne
30,8 %
Celkem hlasovalo 3395 čtenářů.

Reklama

Související témata: