Hlavní obsah

Hokejová Sparta řeší přetlak v obraně. S kterými hráči už nepočítá?

Praha

Na led poprvé vyjeli už před týdnem v Letňanech, druhou fázi letní přípravy však hokejisté Sparty oficiálně odstartovali až v pondělí. Na ledě v Holešovicích se dopoledne proháněla téměř čtyřicítka borců, na které dohlíželi asistent trenéra Jaroslav Nedvěd se sportovním manažerem Michalem Brošem.

Foto: hcsparta.cz

Sparťanský útočník Ondřej Procházka před brankářem Davidem Honzíkem během tréninku v holešovické Tipsport areně.

Článek

„Jirka Kalous absolvuje složitý zákrok u zubaře a nebude tady dva dny," vysvětlil Broš absenci hlavního kouče. „Proto jsem přišel, aby Jarda nebyl na kluky sám. Počítám ale s tím, že na led budu chodit i během sezóny. Trenéři o to mají zájem a já také. Uvidím tým z různých úhlů pohledu," říká někdejší výtečný centr.

V kádru posledního finalisty Ligy mistrů proběhl během pauzy velký třesk. Odešli třeba brankáři Pöpperle s Novotným, obránce Eminger nebo útočníci Řepík, Buchtele a Cingel. Naopak intenzivní tréninkové dávky polyká hned osm nových tváří. Do brány získali Pražané Fina Aittokallia, jemuž bude zdatně sekundovat Honzík. Do útoku zlanařili Říčku, Američana Saponariho i Nora Reichenberga, od něhož si velmi slibují. „Alex hrál na letošním mistrovství světa a byl jedním z tří nejlepších hráčů své země. Potenciál v sobě má," tvrdí Broš.

Tvrdý boj o místo v sestavě se rozpoutá v zadních řadách, kde po příchodu Zámorského, Dvořáka a Pavelky panuje přetlak. Na soupisce aktuálně figuruje čtrnáct beků, dvěma z nich však vedení oznámilo nepříjemnou zprávu. „K dispozici ostatním klubům jsme dali Michala Barinku a Martina Gernáta," odtajnil Nedvěd novinky v kádru.

Mladíci se poperou o místo

Jeho svěřence čeká v pátek od 11 hodin první přípravný duel na ledě Liberce, v němž představí spoustu mladíků, kteří zabojují o místo v týmu.

„Dostanou šanci se v zápasech ukázat a poté rozhodneme co dál. Máme nastavenou spolupráci s Litoměřicemi, kde by případně dostali větší prostor na ledě," sdělil sedmačtyřicetiletý kouč.

Kapitánské céčko ozdobí i v příští sezóně dres Jaroslava Hlinky, jenž pokračuje v bohaté a úspěšné kariéře. S jeho pomocí se pokusí sparťané vybojovat extraligový titul, který slavili naposledy v roce 2007. „Jarda je takový vztyčný bod mezi trenéry a kabinou. Konzultujeme s ním všechny problémy. Je důležitou součástí týmové hierarchie," libuje si Nedvěd, že o hnací motor mužstva nepřijde.

Vybojují hokejisté Sparty v nadcházející sezóně mistrovský titul?
Ano
28,8 %
Ne
71,2 %
Celkem hlasovalo 3575 čtenářů.

Reklama

Související témata: