Hlavní obsah

Vondrka nedostal výplatu a chce odejít z Chomutova

Aktualizováno

Nejlepší hokejista uplynulé extraligové sezóny Michal Vondrka chce podle deníku Sport odejít z Chomutova. Severočeský klub dluží svému kapitánovi peníze, a tak se Vondrka rozhodl dát výpověď, přestože má smlouvu i na příští ročník. Záležitost předal smírčí komisi Českého svazu ledního hokeje i hráčské asociaci. Vedení klubu uvedlo, že se snaží situaci vyřešit a chce, aby Vondrka v týmu zůstal.

Foto: Milan Malíček, Právo

Chomutovský útočník Michal Vondrka proměňuje rozhodující samostatný nájezd v duelu proti Zlínu.

Článek

„Skutečně jsem se obrátil na arbitráž, ale dřív, než něco rozhodne, nebo bude nějak konat klub, nechtěl bych se k celé věci víc vyjadřovat. Snad můžu jen učinit poznámku v tom duchu, že bych rád v Chomutově zůstal," uvedl 35letý Vondrka, jenž vyhrál anketu Hokejista extraligové sezóny 2016/2017.

"Teď se to intenzivně řeší, ale já to nechávám na lidech, kteří to mají na starost. Takže na generálním manažerovi Karlu Adamíkovi. Výsledek jednání neovlivním," řekl Sportu trenér Chomutova Vladimír Růžička, který zjevně cítí hrozbu, že mu hráč odejde. "Doufám, že se to celé vyřeší ve prospěch všech, abychom byli my v Chomutově spokojení a Michal tu mohl pokračovat dál," dodal.

"Michal Vondrka poslal výpověď ze smlouvy, ale klub má na tento krok i celý případ odlišný pohled a zatím nechce jakkoliv předjímat rozhodnutí nezávislé smírčí komise, jejíž verdikt bude respektovat. Klub má zájem, aby Michal Vondrka i nadále v týmu pokračoval a dodržel poslední rok tříleté smlouvy," uvedli Piráti v prohlášení, podle kterého majitelé klubu pracují na vyřešení situace tak, aby byly v co nejkratší době uhrazeny všechny závazky a tým měl klid na přípravu.

Pětatřicetiletý Vondrka přišel do Chomutova předloni ze Sparty a okamžitě se stal jedním z vůdců týmu. V letošním play off pomohl Pirátům deseti góly k postupu do semifinále. Během dvou sezón nasbíral 86 bodů ve 115 utkáních.

Roční plat v 10 splátkách

„Majitelé a vedení klubu jsou si vědomi problému, který vznikl, nicméně je na místě podotknout, že hráči mají po termínu splatnosti pouze jeden výplatní termín a nikoliv tři, jak by mohlo ze zveřejněných informací vyplývat. Celý roční plat totiž dostávají v deseti výplatních termínech," píše se ještě v prohlášení klubu.

Smírčí komise svazu čeká na vyjádření klubu. Pokud Piráti věrohodně nedoloží odlišnou verzi případu, Vondrka se stane volným hráčem a může odejít jinam za tabulkové odstupné.

"Michal Vondrka je jediný, kdo podal podnět směřující k vypovězení smlouvy. Jeho případ je ojedinělý. Hráči samozřejmě moc dobře vědí, že kluby musí závazky uhradit do 31. srpna, aby splnily licenční podmínky," řekl Sportu předseda smírčí komise a zároveň ředitel extraligy Josef Řezníček.

Dluh vůči klíčovému chomutovskému hráči uznal nový generální manažer klubu Karel Adamík, ale jeho výši odmítl prozradit. „Nerad bych mluvit o nějaké konkrétní finanční částce, ale jsme si vědomi problému, které vznikl a rozhodneme chceme všem závazkům dostat. Pracujeme na jejich uhrazení. Je jen otázkou času, kdy hráčům peníze přijdou. Rozhodně nechceme řešení nechávat až na ten konec srpna, kdy nás k tomu nutí licenční podmínky. Vondrka je zatím jediný, kdo podnikl nějaké právní kroky," reagoval Adamík.

Reklama

Související témata: