Hlavní obsah

Hokejový Vsetín by měl spasit úspěšný podnikatel Petera

VSETÍN

Marketingové partnerství hokejového klubu ze Vsetína a společnosti Perinvest podnikatele Tomáše Petery má být už brzy uzavřeno podpisem náležitých dokumentů. Podle starosty města Jiřího Čunka, který v jednáních zastupuje majoritního vlastníka klubu, už obě strany dolaďují jen detaily smlouvy. Příchod jednoho ze subjektů Peterova holdingu šestinásobného mistra dost možná zachránil před ztrátou licence.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Hokejisté Vsetína budou mít nového partnera.

Článek

Zrod spolupráce se známým partnerem totiž přesvědčil zastupitele, aby na jednání zvedli ruku pro schválení půjčky 24,5 miliónu, kterou Vsetín Asociaci profesionálních klubů (APK) složil finanční záruky a garantoval solventnost při splacení části dluhů, jež podle neověřených informací měly přesáhnout 30 miliónů.

"Do společného projektu vstupuji s ověřeným know-how a výborným týmem lidí, kteří mají zkušenosti s nejvýznamnější sportovními projekty v Česku. Pokud mají obě strany stejný cíl, vede podobné spojení k úspěchu, který očekávám i ve Vsetíně," řekl před časem Petera.

Vsetín bude pro jeho společnost dalším z řady projektů. Perinvest v tuzemsku organizačně či vlastnicky zaštiťuje několik významných sportovních podniků i společností. Nejznámější jsou spojení s fotbalovým klubem Baník Ostrava, letošním finálovým turnajem Final Four Evropské ligy v basketbalu mužů či sportovní marketinkovou agenturou Česká sportovní, která se podílí na zajišťování partnerů Českého olympijského týmu, organizuje významné sportovní podniky (Zlatá Tretra) a zastupuje špičkové sportovce.

"Jednáme především o tom, jaký závazek na finanční zajištění následujících sezón na sebe firma Perinvest převezme, a také o podmínkách vstupu společnosti do vsetínského hokejového klubu," řekl Čunek na oficiálním webu Vsetínské hokejové.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec