Hlavní obsah

Potápěl se, užíval exotiku a v Plzni přijal novou roli. Nějak to ukočírujeme, usmívá se Kadlec

Plzeň

Prožil rušné léto. Stihl svatbu i exotickou dovolenou, chuť do hokeje však Petr Kadlec neztratil. Čtyřicetiletý bek vyhlíží svoji 23. extraligovou sezónu, v níž bude v plzeňském dresu posouvat vlastní rekord v počtu startů. Navíc jako nový kapitán týmu!

Foto: Chaloupka Miroslav, ČTK

Petr Kadlec na tiskové konferenci v Plzni.

Článek

„Byla to volba trenérů. Roli jsem přijal, ale nic se tím pro mě nemění. Ondra Kratěna se céčka z osobních důvodů vzdal, ale pořád má obrovské slovo," vysvětluje ostřílený bek. „V kabině platí určitá hierarchie. Přišli další zkušení hráči a nějak si to ukočírujeme," připomíná.

V barvách Škody začal kroutit čtvrtý rok, předtím působil devatenáct sezón ve Slavii. „Recept na hokejovou dlouhověkost neznám. Ale důležité je zdraví a udržet se pozitivní, i když se třeba zrovna nedaří. Je potřeba, aby si člověk vše v hlavě srovnal. Věděl, čeho chce dosáhnout," tvrdí veterán, jenž během březnového čtvrtfinále play off odsunul ve statistikách odehraných utkání v nejvyšší tuzemské soutěži dalšího matadora Františka Ptáčka. Aktuálně jich má Kadlec na kontě úctyhodných 1215.

I když jeho bohatá kariéra se pomalu chýlí ke konci, motivaci má pořád ohromnou. Dvakrát slavil s mateřskou Slavií Praha titul a rád by dosáhl na mistrovský pohár také se Západočechy, kteří chtějí s posíleným kádrem bavit diváky v nadcházejícím ročníku ofenzívní a agresivní hrou. „Bylo by fajn udělat úspěch, ale jdeme po malých krůčcích. Po desátém kole se můžeme bavit, jak na tom jsme a kde nás tlačí bota. Důležité bude vyhrávat zápasy, v nichž se nám úplně nedaří. To dělá velké mužstvo," ujišťuje Kadlec.

Sílu čerpal na Bali

V lednu příštího roku oslaví už 41. narozeniny, přesto patří stále ke klíčovým postavám obranných řad Plzně. Pravidelně vedle něj vyrůstají talentovaní beci. Loni třeba David Sklenička, jenž nakoukl do seniorské reprezentace. Letos se zase rýsuje spolupráce s osmnáctiletým Davidem Kvasničkou. „Nic jiného mi ani nezbývá, když už jsem starý (smích). Ne vážně, já s tímhle problém nemám. Od toho tady jsem," připomíná Kadlec, který se v plzeňské kabině cítí skvěle. „Jsem v mladém kolektivu, což je lepší než být někde mezi starými lidmi. Je tady sranda a doufám, že klukům můžu něco předat," říká.

Během letní přestávky si vyčistil hlavu a tradičně vyrazil na Bali, kde se věnoval oblíbenému koníčku. „Potápěl jsem se, mám moc rád vodu a vůbec všechny vodní sporty," tvrdí Kadlec, jenž indonéský ostrov často navštěvuje. „Letos nás tam bylo hodně. Dá se tam dělat spousta věcí, docela se tam vyblbneme. Jen válení by mě nebavilo. Vždycky vymýšlíme nějaké kraviny," culí se.

Kadlecovi vyprší příští rok na západě Čech kontrakt. O své hokejové budoucnosti ale v současné chvíli nepřemýšlí. „Neřeším, kolik mi je let. Vím, že už neodehraju deset sezón. Ale abych si po skončení sezóny říkal, že mě čeká poslední nebo že dám ještě jednu, to ne," uzavřel zkušený zadák.

Reklama

Související témata: