Hlavní obsah

Hradec se netají vysokými ambicemi. Posílil a chce do finále

Hradec Králové

Chceme víc. Takové motto razí do nové sezóny hokejový tým Mountfield HK. Parta Václava Sýkory loni vybojovala v extralize historický bronz, v nadcházející má ambice ještě vyšší.

Foto: David Taneček, ČTK

Hokejisté klubu Mountfield HK při focení před novou extraligovou sezónou. Zleva jsou Jaroslav Bednář, Jiří Šimánek, René Vydarený a Petr Koukal (dole).

Článek

„Vyhlašovat, že chceme obhájit bronz, by bylo vzhledem ke kvalitě kádru alibistické," ujistil prezident klubu Miroslav Schön.

Kádr opustily opory Martin Štajnoch, Stanislav Dietz, Rastislav Dej nebo Tomáš Knotek, Hradec však přes léto přivábil zvučná jména. Do obrany třeba zkušeného slovenského reprezentanta Dominika Graňáka či Lotyše Oskarse Cibulskise. Ofenzivní sílu zvýší mimo jiné mistr světa z roku 2010 Petr Koukal. „Odešlo asi sedm hráčů ze základního kádru, ale celkově jsme posílili. Máme kádr na to, abychom splnili cíle. Teď už je to na trenérech a hráčích," řekl generální manažer Aleš Kmoníček.

Východočeský klub, jehož rozpočet pro tuto sezónu je vyšší než 100 miliónů korun, registruje značný divácký zájem. Doposud prodal zhruba 3100 permanentních vstupenek, což je o 25% víc než v minulém ročníku.

Sužuje je marodka

Hradecké hokejisty čeká náročný extraligový start. Na úvod se představí na ledě vicemistra z Liberce, ve druhém kole pak hostí mistrovskou Kometu Brno. "Bude to těžká prověrka, ale už se na ni těšíme," tvrdí kapitán mužstva Jaroslav Bednář.

Mountfield trápí zkraje sezóny marodka. Pod Ještědem bude postrádat brankářskou jedničku Patrika Rybára, kterého zaskočí Jakub Sedláček. Chybí rovněž útočníci Michal Dragoun, Radovan Pavlík i Slovák Tomáš Zigo. Šance se tak otvírá pro talentované mladíky, kteří dostali prostor v zápasech Ligy mistrů.

„Výkonem některých hráčů jsme byli překvapeni a jsem rád, že s nimi můžeme počítat," těší Kmoníčka. „Kluci patří do širšího kádru, takže jakkoli nám někdo vypadne, jsou na řadě. Pokud by někdo výkonnostně vyskočil, může se do sestavy dostat i bez ohledu na marodku," připomněl kouč Sýkora.

Podaří se Mountfieldu HK v nadcházející extraligové sezóně proniknout do finále play off?
Ano
31,9 %
Ne
68,1 %
Celkem hlasovalo 1344 čtenářů.

Reklama