Hlavní obsah

Chytal fantasticky, vysekl liberecký Will poklonu litvínovskému Petráskovi

Litvínov

Dvě využité přesilovky dovedly hokejisty Litvínova k vítězství nad Libercem (2:0) ve druhém kole extraligy. Byl to současně první bodový zisk Vervy v sezóně. Brankář Michael Petrásek podpořil zodpovědný výkon celého týmu vychytaným čistým kontem.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovský brankář Michael Petrásek řeší situaci před svoji brankou v zápase s Libercem.

Článek

„Byl strůjcem našeho vítězství. Díky jeho jistotě jsme přečkali množství nebezpečných situací," řekl na adresu litvínovského gólmana trenér Radim Rulík.

„Od naší první střely a jeho zákroku bylo vidět, že se Petrásek cítí dobře. Chytal fantasticky. Předvedl neskutečné momenty a mohu mu jen sportovně pogratulovat," vysekl poklonu svému protějšku liberecký gólman Roman Will. Sám inkasoval poprvé v sezóně, a to až po jednadevadesáti minutách. Předtím uhájil nulu proti Hradci a v neděli v Litvínově odolával do 31. minuty, kdy ho překonal Peter Jánský. A poté ještě Michal Trávníček.

„První gól si moc nevybavuji. Druhý jsem dostal skoro od brankové čáry," uvedl Will. „Musíme se ze zápasu poučit, protože jsme hráli dohromady přes půl hodiny v oslabení. Ovlivnil to už začátek, kdy Litvínovští chodili hodně do těla. Pak se to přiostřilo a z toho vyplynuly fauly. Trenér na nás nijak neřval, ale sami si uvědomujeme, že se o tom bavíme celý týden a stejně se nám to stane," kroutil hlavou liberecký gólman.

Posteskl si, že jeho týmu scházelo i štěstí. „Někdy se to tak vyvine, že kotouče nám odskakují od hokejek, než zápas předtím. Litvínov ale dřel a porazil nás bojovností," mínil Will. „Prohráli jsme si zápas osmadvaceti minutami menších trestů. Ke spoustě faulů bych měl výhrady. Ale byly tam situace, jaké si tým, který chce vyhrát zápas, nemůže dovolil. A jelikož jsme zpočátku neproměnili šance, tak nevezeme ani bod," shrnul liberecký trenér Filip Pešán.

Reklama

Související témata: