Hlavní obsah

Cítil jsem se jako bludný Holanďan, smál se řízný bek. Útočník z něj nebude

Třinec

V Brně se třinecký Bohumil Jank do sestavy nevešel, před nedělním utkáním s Plzní už ale pokyn obléknout si výstroj dostal. Řízný obránce musel zaskočit na pravém křídle čtvrtého útoku místo zraněného Erika Hrni. „Trenéři za mnou přišli, ať počítám s tím, že nastoupím a trošku se připravím na to, že půjdu do útoku. Je nás tady sedm obránců a kluci z Frýdku-Místku hráli v Karlových Varech a nemohli nám pomoct," vysvětloval Jank.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Pláněk jásá společně s Bohumilem Jankem.

Článek

Zkušenost s útokem už má, i když poměrně značně vzdálenou. „Naposledy jsem tam hrál někdy v 6. třídě, když jsme měli málo útočníků v Milevsku, tak jsem naskočil jako levé křídlo," vzpomínal třinecký hokejista. „Raději jsem ale za klukama z útoku zašel zeptat se, co mám jako hrát. Jejich odpověď byla prostá, říkali, ať mlátím ty prkna napravo. Musím ale říct, že jsem tam byl jako bludný Holanďan," smál se 25letý bek.

Rozhodně prý nepatří mezi nejofenzivnější obránce týmu.V extralize nastoupil k 207 zápasům, v nichž vstřelil 7 gólů. „Trenér spíše nechtěl rozhazovat obranné páry a já byl navíc. Jsem rád, že občas v zápase vystřelím, když je příležitost. V přípravě dal gól i Šimon Hrubec. Ještě, že jsem se trefil taky a Šimi na mě nenaráží, že má víc gólů než já," připomněl Jank.

Kouč Václav Varaďa byl s Jankovým záskokem v útoku spokojený, i když trval pouhou první třetinu. „Popasoval se s tím parádně, měl tam výborné střídání ofenzivního rázu, pak jsme ale přišli o obránce Krajíčka a museli jsme na to reagovat, proto šel do obrany," pochválil jej Varaďa.

Uznání a podpory se Jankovi dostalo i od spoluhráčů v útoku Vladimíra Svačiny a Davida Ciencialy. „Snažili se mě povzbudit. Pochválili mě, když jsem se tam jednou uvolnil přes obránce a nahodil jsem puk do třetiny. Za tyhle věci se normálně nechválí, ale u mě udělali výjimku," smál se Jank. „Trenéři mi nakreslili, kde mám jezdit a jak napadat. Ale občas, protože to nemám zažité, to pro mě bylo trochu složité," popisoval Jank.

V úterý, kdy hraje Třinec v Jihlavě už ale další útočný experiment zřejmě nepřijde. Varaďa musí v sestavě nahradit hned trio zraněných (Hrňa, Petružálek a Krajíček), a tak povolá hráče z farmářského týmu ve Frýdku-Místku. „Uvidíme, jak to dopadne, jsme trochu domlácení. Jsem připravený na jakoukoliv situaci. I když poslat mě do branky by asi nebylo moc dobré. Ale když budou trenéři chtít, abych hrál v útoku, tak se budu snažit být plnohodnotný útočník," upozornil Jank.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice