Hlavní obsah

Od poloviny zápasu jsem si přál, aby to už skončilo, přiznal po debaklu v Plzni trenér Hanáků

Plzeň

Když si do Plzně zajedete pro desítku, nemusíte nutně zavítat do pivovaru. Své o tom vědí i olomoučtí hokejisté. Ti totiž ve třetím kole extraligy utržili na ledě Indiánů debakl, kdy inkasovali deset branek. "Plzeň si na ledě dělala, co chtěla, od poloviny zápasu jsem si přál, aby to skončilo," přiznal trenér poražených Zdeněk Venera. V táboře vítězů vládla pochopitelně spokojenost.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Naštvaný brankář Olomouce Branislav Konrád zahodil přilbu. V Plzni dostali hanáci deset gólů.

Článek
Fotogalerie

Hokejisté hanáckého klubu dostali v Plzni pořádně nařezáno, prohráli 0:10. Jinak se snad porážka o deset branek nazvat nedá. "Výsledek to utkání hodnotí za mě," pokrčil rameny kouč Hanáků. Tomu, že jeho svěřenci nedali ani čestný úspěch, se nedivil. "Do útoku jsme nevyprodukovali vůbec nic. Byl to od nás velice špatný výkon," posteskl si Venera.

Kroutil hlavou, jaký výkon jeho tým na ledě Indiánů předvedl. "S těmi předchozími se to nedá srovnat," divil se. "Plzeň si na ledě dělala, co chtěla. Od poloviny zápasu jsem si přál, aby už to skončilo a nedostali jsme další góly," přiznal.

I když skóre narůstalo, tak nechtěl sahat ke střídání gólmanů. Mladíka Matouška trochu šetřil. "Nechtěli jsme ho do branky poslat příliš brzy a po devátém inkasovaném gólu zase nemohl do branky, protože se zjistilo, že má černé kalhoty. Byla to naše zbytečná chyba," upozornil na nevydařené představení Hanáků trenér Venera.

To v plzeňském táboře vládla spokojenost, na Olomouc se Indiáni dobře připravili. "Loni nás hodně trápili. Tentokrát jsme jej předčili v rychlosti a vyrovnali se mu v bojovnosti," hlásil trenér vítězů Jiří Hanzlík. Sportovně uznal, že jeho svěřenci měli i kliku. "Napadalo nám tam prakticky vše, na co jsme sáhli. Pro Olomouc je výsledek až příliš krutý."

Reklama

Související témata: